Marie Jandová

Už vím, proč kancléř Mynář nepotřebuje prověrku – prezident Zeman stejně všechno vyslepičí

12. 01. 2017 8:16:03
Je to pár dní, co Miloš Zeman vysvětloval, že Chartu 77 nepodepsal proto, protože mu ji nikdo nepřinesl. Myslím, že nyní už je celkem jasné, proč mu ji nikdo nepřinesl. To by se totiž dotyčný rovnou mohl jít nahlásit na StB.

Ne, že by ho budoucí prezident běžel udat, to ne, jen by to prostě vykecal. On je totiž jako pan Karel z povídky od Bohumila Hrabala „Na zahrádce“, který „všechno sežere“, jenom s tím rozdílem, že on všechno vyžvaní. To co ví, i to co neví, protože to si vymyslí. Jen aby byl důležitý.

Proto nám před patnácti lety, coby premiér vyprávěl historku, že terorista Mohammad Atta chystá útok na budovu Rádia Svobodná Evropa v Praze, aby se později ukázalo, že se jednalo o blamáž českých zpravodajských služeb a fantazírování (už tehdy) pana premiéra, jak si můžete přečíst například zde.

Proto prozradil výši výkupného za české dívky unesené v Pákistánu, aby případní další únosci věděli, o kolik si tak asi mají říct, a proto také udělal to, co udělal nyní. Prostě vše vykecá.

A když nemá co, tak si něco vymyslí. Jako například, když na setkání s občany Blovic vyprávěl o doživotně odsouzeném Jiřím Kajínkovi, který se dle Zemana dopouštěl loupeží, někdy spojených s fyzickým násilím, například lámáním rukou nebo nohou, aby se z toho posléze vyklubal jeden zlomený malíček, který si zlomil policista při zákroku. Jiří Kajínek se proti Zemanovým výrokům ohradil a já si říkám, jestli je normální, že člověk více věří na doživotí odsouzenému vězni, než prezidentovi republiky.

Takže když to shrnu, máme prezidenta, který začíná být bezpečnostním rizikem pro naši zemi a v podstatě nezpůsobilý pro vykonávání své funkce. Protože buď mluvil pravdu, a tím pádem vyzradil utajované informace, nebo opět bájil, a tím pádem šířil poplašnou zprávu.

A všem, kteří budou v diskusi prezidenta obhajovat tím, jak je dobře, že nás varoval, bych ráda sdělila, že jediným, koho opravdu varoval, je dotyčný potenciální terorista.

Autor: Marie Jandová | karma: 40.22 | přečteno: 2329 ×
Poslední články autora