Za násilí na seniorech automaticky dvojnásobná sazba!

A nejen na seniorech, samozřejmě také na dětech a osobách fyzicky či duševně handicapovaných. Dvojnásobná sazba plus přitěžující okolnosti, protože ty polehčující by v těchto případech neměly existovat.

Nevím kdo zaregistroval článek, ve kterém se popisuje případ, kdy třicetiletá dcera přepadla se dvěma kumpány svoje rodiče a oloupili je o peníze a mobilní telefony, přičemž použili fyzické násilí. Těm dvěma „udatným“ mužům bylo 42 a 41 let, napadeným seniorům 71 a 65.

Nechci rozebírat to, zda šlo o feťáky, nebo zda rodiče dceru špatně vychovali, ani mě nezajímá, zda se jednalo o spoluobčany bílé, tmavé nebo žluté pleti, což se řešilo v diskusi pod článkem.

Co mě osobně na celé události nejvíce šokovalo, bylo to, že dva „muži“ v nejlepším věku neváhají použít brutální násilí proti dvěma seniorům, aby získali pár stovek.

A protože mi připadá, že těchto odporných činů stále přibývá, myslím, že zdvojnásobení základní sazby by se mělo týkat nejen násilných činů, ale i krádeží a podvodů, spáchaných na těchto lidech. Je strašné číst,  jak byl přepaden osmdesátiletý stařec, podvedena pětaosmmdesátiletá stařenka nebo oloupen dvanáctiletý školák. A to, že někdo okrade člověka se slepeckým psem, nebo bílou holí, to už se nedá prakticky  ani komentovat, protože na to slova nestačí.

Jsem proto přesvědčená, že poslanci by měli upravit stávající zákon tak, aby co nejvíce těchto lidských zrůdiček nepobývalo na svobodě, ale bylo umístěno na patřičně dlouhou dobu tam, kam patří. Do vězení.

Autor: Marie Jandová | pondělí 27.3.2017 9:43 | karma článku: 26,05 | přečteno: 565x
  • Další články autora
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik