Podplukovník Zdeněk Zbytek, nebo zbytek StB, nebo všichni společně zakládají novou stranu?

To jsem si říkala, když jsem četla o nově vznikající straně bývalých policistů a vojáků z povolání, za jejímž vznikem stojí plukovník v.v. Zdeněk Zbytek, mající velmi těsné vazby na země bývalého Sovětského svazu.
Miloš Zeman a Zdeněk Zbytek, jeho nový "Šlouf"

Plukovník v.v. Zdeněk Zbytek je bývalý funkcionář KSČ a velitel tankové divize ve Slaném, nechvalně známý svým projevem na sjezdu rolníků 1.12.1989, ve kterém strašil vysláním tanků proti stávkujícím studentům a všem nepřátelům socialistického zřízení. V současnosti je to úspěšný podnikatel s vazbami na země bývalého Sovětského svazu, když využil své známosti mezi ruskými generály a starými sovětskými strukturami.

Ocenění pro Zdeňka Zbytka

V prosinci loňského roku dokonce jako prezident společnosti „Klub Rusko“ obdržel v Chrámu Krista Spasitele cenu „Člověk roku – 2016“ za upevňování společenských a kulturních styků mezi Českou republikou a Ruskou federací a postavil se tak po bok takových osobností světové politiky a demokracie, jako Fidel Castro, Vladimír Putin, nebo prezident Republiky Kazachstán, Nursultan Nazarbajev.

Tak tento člověk, který stál za vznikem Strany Práv Občanů (dříve Zemanovci), a který si jako cíl vytkl dostat Zemana na Hrad (což se mu bohužel podařilo), dnes stojí v pozadí vzniku další obskurní straničky, která je prakticky bez šance dostat se do parlamentu, protože "esenbáky" a bývalé "furťáky" opravdu moc lidí nemusí. Tak proč to dělá?

Dospěla jsem k názoru, za který se mi budou někteří smát a někteří posílat do ústavu pro duševně choré. Nicméně já si myslím, že za vším je snaha o oslabení pozic klasických demokratických stran a posílení hnutí ANO. Přivedly mě k němu poslední průzkumy veřejného mínění, ve kterých sice Babišovo ANO vítězí s drtivým náskokem, nicméně v podstatě s pouhými cca 32%, což například v roce 2006 stačilo Jiřímu Paroubkovi pouze na "skvělé" druhé místo.

A jednou z cest, jak z takového (dle Oty Pavla) "pumprdentlich" vítězství udělat supervýsledek, je založení co nejvyššího počtu stran, které půjdou do voleb i bez naděje na vstup do parlamentu. Jejich účelem bude získat co největší množství hlasů, které propadnou a budou následně rozděleny mezi ty strany, které se do parlamentu dostanou. No a je jasné, že z takové situace by nejvíce profitoval vítěz voleb, tedy Babišovo ANO. Vždyť již podle nedávného průzkumu, by jim k parlamentní většině chybělo jen devět křesel, a to neměli ani 33%.

Ale aby nevznikla mýlka. Já si nemyslím, že za touto taktikou stojí Andrej Babiš. Já si myslím, že je to nenápadné ovlivňování voleb ruskou pátou kolonou v Česku. Na Hradě už svého muže mají, nyní potřebují ještě někoho takového v čele vlády. A i když se Andrej Babiš neprojevuje prorusky jako Zeman, tak se svojí minulostí bude velmi dobře vydíratelný a já jsem přesvědčená, že se jedná o další ohrožení naší chabé demokracie.

P.S. Pro neznalé díla Oty Pavla: "pumprdentlich" podle jeho tatínka znamená "je to dobré, ale stojí to za ....."

Autor: Marie Jandová | pátek 23.6.2017 13:49 | karma článku: 30,62 | přečteno: 1309x