Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tak ať Andrej Babiš ten nouzový stav ukončí, když ho nechce. Je přece premiér!

Když ho jako premiér mohl vyhlásit, může ho jako premiér i ukončit. Na nějakého Hamáčka, šéfa krizového štábu, přece nemusí brát ohled, ne?
Farizejství jako přednost? Pro mnoho lidí bohužel ANO

Jenomže to by náš premiér musel být chlap s „gulami“, a ne farizejský slaboch a zbabělec, který se řídí radami „Máry“ Prchala, mající jediný cíl: Zalíbit se co největšímu počtu lidí a utéct od všeho, co by snížilo jeho popularitu a z čeho by mohl být problém. Zalézt do ústraní a vyčkávat. Nutno objektivně přiznat, že ty rady jsou vskutku vynikající. Pro lidi Babišova typu.

Bylo až úsměvné sledovat, jakým způsobem "Mára" Babiš proplouval celou koronavirovou krizí. Zpočátku, když ještě v podstatě o nic nešlo, protože v zemi bylo pár (+ - 116, slovy STOŠESTNÁCT ) nakažených, se Babiš pasoval do hlavní role celého problému a vyhlásil nouzový stav. Byla to jeho „one man show“, kdy nevynechal jedinou příležitost, jak se zviditelnit. Ukázat, jak je nepostradatelný, a jak bychom bez něho byli bezradní, ne-li mrtví. Nebyla snad jediná tiskovka, které by se nezúčastnil. Vydával bezpočet prohlášení, sice mnohdy nesmyslných, zmatených a protichůdných, ale kdo by to v ohrožení života řešil? Osobně rozvážel neexistující roušky z prázdných skladů. Vítal letadla přivážející z Číny roušky sice skutečné, ale předražené a mnohdy špatně fungující, ale kdo by to v ohrožení života řešil, že? Vždyť počet nakažených stoupal, protože země byla absolutně nepřipravená.

Takže logicky začalo přituhovat a „Mára“ Babiš usoudil, že by bylo záhodno se stáhnout trochu do ústraní, zvláště, když jeho neschopnost a nemohoucnost nechávala stále výrazněji vyniknout předsedu ČSSD Jana Hamáčka. Ten se v těch chvílích projevil kupodivu jako rozhodný a rozumný vůdce, vedle kterého vypadal Babiš neskutečně trapně. Přesto, nebo právě proto, ho Babiš opět nejmenoval za šéfa krizového štábu a jmenoval Romana Prymulu. Během šéfování tohoto vojáka se podmínky nouzového stavu i za přispění Babišovy vlády neustále zpřísňovaly a lidé začínali brblat.

A teď přišel další mistrný tah „Máry“ Babiše. Konečně se rozhodl postupovat dle zákona a jmenoval Hamáčka šéfem krizového štábu. Bylo totiž třeba srazit mu trochu hřebínek a pošpinit renomé, které získal v počátcích krize i díky Babišově neschopnosti a chaotičnosti. Sám Babiš se s vládou mohl v klidu věnovat vymýšlení stále nových restrikcí, nebo drakonických a mnohdy likvidačních pokut pro neposlušné - 3 000 000 pokuta za porušení karantény, jejíž kritéria byla stanovena tak, že je mohl porušit každý, kdo si vymyslel jenom trochu uvěřitelný důvod, nebo 10 000 pokuty za nenošení roušky, které stát nebyl schopen zajistit. Mezi tím vypouštěl zprávy, že toto by se mohlo otevřít, zákaz tohoto by se mohl zkrátit, toto by se mohlo povolit, prostě posel dobrých zpráv.

Mezitím Hamáček, oslněný svým úspěchem po boku neschopného premiéra, pokračoval v nastoleném kursu, aniž by si všiml, že plní roli „užitečného idiota“.

Mára Prchal a jeho PR team totiž průzkumem na sociálních sítích zjistil, že už toho začínají mít dost i „čaulidi“ a je třeba konat. A tak premiér - farizej - Babiš, který zavedl nouzový stav v době, kdy u nás bylo 116 nakažených, kupodivu prohlásí, že by ho Hamáček měl ukončit. Prohlásí to v době, kdy počet nakažených překročil hranici 7 000. Pokud v tom někdo vidíte něco jiného, než snahu zalíbit se lidem a pomstít Janu Hamáčkovi za to, že ho v době krize zastínil (nedalo to zase tak velkou práci), napište mi to prosím srozumitelně a s rozumnými argumenty do diskuse. Ráda se poučím.

A ještě pár vět na závěr.

Není mi líto Jana Hamáčka, jenž byl vmanipulován do situace, která pro něho nemá kladné řešení. Ať udělá co udělá, farizej Babiš mu to omlátí o hlavu. Ale může si za to sám, když s ním šel do koalice.

Osobně jsem pro zrušení nouzového stavu, ale měl se zrušit dříve a zavést později, a především ne tak přísný. To, že ho Babiš navrhl zrušit, není otázka jeho přesvědčení, ale jeho intrik. Tak mi, prosím, v diskusi nevyčítejte, že ho za to kritizuji.

Autor: Marie Jandová | čtvrtek 23.4.2020 7:10 | karma článku: 40,75 | přečteno: 1445x
  • Další články autora

Marie Jandová

Proruský propagandista Zdeněk Zavadil v diskusích na blogu šíří prokremelské lži

Jeho lži jsou srovnatelné s výroky bývalé učitelky Martiny Bednářové, která tvrdila žákům, že "v Kyjevě se nic neděje", za což dostala výpověď ze zaměstnání a dokonce čelí i obžalobě za popírání genocidia.

2.1.2024 v 7:34 | Karma: 43,09 | Přečteno: 3871x | Diskuse| Společnost

Marie Jandová

Polemika s učitelem Nožičkou a jeho příspěvkem pod článkem jeho soudruha Lněničky

Jelikož mám zákaz diskusí, nemohu na nehorázně alibistický a pokrytecký příspěvek blogera Nožičky reagovat jinak, než tímto způsobem. Ale ozvat se musím.

30.7.2023 v 11:09 | Karma: 42,75 | Přečteno: 3346x | Diskuse| Hyde park

Marie Jandová

A co opravdu zrušit pár státních svátků, a to bez ohledu na valorizaci důchodů?

Proč máme nést důsledky šetření jenom my důchodci, kteří jsme neumrzli při dlouhé zimě a absenci ruského plynu, nebo nezemřeli bídně hlady, když jsme si v únoru nemohli uvařit lečo, jak jsme byli celý život zvyklí?

2.4.2023 v 13:36 | Karma: 42,02 | Přečteno: 3837x | Diskuse| Společnost

Marie Jandová

Válečný štváč Andrej Babiš: "NATO se musí změnit z obranného na útočný pakt"

To prohlásil český jestřáb Andrej Babiš v rozhovoru pro portál Euractiv 28.2.2017, tehdy ještě coby pouhý ministr financí v Sobotkově vládě, než ho premiér vyhodil. Doslova to řekl takto:

17.1.2023 v 6:42 | Karma: 42,44 | Přečteno: 2808x | Diskuse| Společnost

Marie Jandová

Vítám Vás, pane prezidente Pavle

Vím, že je to předčasné, ale po zhlédnutí „Superdebaty“ osmi prezidentských kandidátů na ČT, těch, kteří měli odvahu se jí zúčastnit, jsem dospěla k názoru, že to samé budu moct s radostí prohlásit i za tři týdny.

9.1.2023 v 7:44 | Karma: 42,16 | Přečteno: 3095x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik