Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

A co takhle zavspomínt. Vždyť to není tak dlouho. Jenom 28 let :

Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítelem socialismu, že chci v naší zemi obnovit kapitalismus, že jsem ve službách imperialismu, od něhož přijímám tučné výslužky,

že chci být majitelem různých podniků.

Byly to všechno lži, jak se záhy přesvědčíte,

protože tu brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé,

kdo jsem a co si myslím. Slibuji vám, že funkci prezidenta vezmu na jedno funkční období, ale pak bych se chtěl věnovat práci dramatika. Také vám slibuji na svou čest, pokud se za mého volebního období nezlepší životní úroveň v ČSFR, sám odstoupím z funkce. prezidentský úřad vymezit. Prezident nemůže míttakvelképravomoci, jaké má dnes. Pro mě není rozhodující, s jakým slovem jsou sociální jistoty spojovány, ale to, jaké jsou. Já si představuji, že by měly být daleko větší, než jaké poskytovalo to, co mnozí nazývají socialismem. Možná se ptáte, o jaké republice sním. Odpovím vám: O republice lidské, která slouží člověku, a proto mám naději, že i člověk poslouží jí. Za svůj třetí úkol považuji podporu všeho, co povede k lepšímu postavení dětí, starých lidí, žen, nemocných, těžce pracujících, příslušníků národních menšin a vůbec občanů kteří jsou na tom z jakýchkoliv důvodů hůře než ostatní. Žádné lepší potraviny či nemocnice nesmí být výsadou mocných, ale musí být nabídnuty těm, kteří je nejvíce potřebují. Připravujeme koncept důkladné ekonomické reformy, která nepřinese sociální stresy, nezaměstnanost, inflaci a jiné problémy, jak se někteří z vás obávají. Svádět všechno na předchozí vládce nemůžeme nejen proto, že by to neodpovídalo pravdě, ale i proto, že by to mohlo oslabit naši povinnost samostatně, svobodně, rozumně a rychle jedna Všichni chceme republiku, která bude starostlivě pečovat o to, aby zmizely všechny ponižující přehrady mezi různými společenskými vrstvami, republiku, v níž se nebudeme dělit na o

1 0
možnosti
KD

Toužím po takové republice více než kdo jiný. Náš stát by už nikdy neměl být přívažkem či chudým příbuzným kohokoliv jiného.

Musíme sice od jiných mnoho brát a mnohému se učit, ale musíme to po dlouhé době dělat zase jako jejich rovnoprávní partneři, kteří mají také co nabídnout. Jsou lidé, kteří kalí vodu a panikaří,

že se bude zdražovat. Dávejte si na ně pozor! Ptáte se s údivem,

jestli bude inflace, jestli bude zdražování? Mnohokrát a jasně tato vláda řekla ve svém programovém prohlášení,

včetně dalších dokumentů a ministři na tiskových konferencích,

že jejich úsilím je, aby přechod od ne ekonomiky k ekonomice byl pokojný, bez sociálních aspektů, bez návaznosti

nezaměstnanosti, bez jakýchkoliv sociálních krizí nebo podobně. Jestli se sem tam pohne cena cigaret nebo něčeho, to v téhle chvíli nevím, zatím je snaha, aby se nehýbalo nic, alespoň v nejbližších měsících. Žádné gigantické zdražování, nebo dokonce nezaměstnanost, jak to panikáři systematicky šíří, nic takového nepřipravujeme.Již nikdy do žádného paktu nepůjdeme. Podle mého mínění nesmí náš stát šetřit na investicích do školství a kultury... Také náš mnohokrát deklarovaný úmysl provést reformu tak, aby nevedla k velkým otřesům, velké inflaci, nebo dokonce ke ztrátě základních sociálních jistot, musí naši ekonomové přijmout prostě jako úkol, který jim byl zadán. Zde neplatí žádné NEJDE TO.

1 0
možnosti
Foto

Karma, paní Jandová. Je to dobře vyjádřeno a napsáno.

8 2
možnosti
Foto

Děkuji, pane doktore. Potěšil jste mě.:-)V

1 1
možnosti
Foto

Mluvíte mi z duše, cítím to stejně. Díky a karma R^

5 1
možnosti
Foto

Děkuji moc, paní Libuše. :-)

1 1
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že se volba Ondráčka musela několikrát opakovat, dokud nebyl k disposici potřebný počet poslanců, tak by stačilo volnu opakovat ještě jednou s poněkud výhodnějším složením. A byl by zcela demokraticky nezvolen.

Kromě toho existuje ještě jedna demokratická možnost, a to petice občanů, která požádá parlament, aby dotyčného odvolalo. Parlament to musí v zákonné lhůtě projednat a rozhodnout.

V daném případě musí někdo navrhnout, aby se hlasovalo "po jménech", aby voliči svých poslanců viděli, jak kdo je zastupuje a zda hlasuje dle jejich vůle.

V komunální politice to takhle jde (vím z vlastní praxe), jaká jsou pravidla parlamentní nevím, ta petice tam je.

Karma! R^

8 1
možnosti
Foto

Děkuji, pane Dvořáku. Ono s tou tajnou volbou je to vůbec ošemetné. Vezměte si, že teoreticky vzato mohli poslanci ODS a TOP09 hlasovat pro Ondráčka s tím, že to padne na ANO, protože komunisty potřebují.:-)

1 0
možnosti
ES

KSČ se měla zrušit a dát mimo zákon hned po revoluci. Návrhy tady byly ale sameťáci to nedovolili a teď neseme následky Teď je to parlamentní strana a má tedy všechny práva a tedy i právo mít své členy na významných postech,protože ji volí hodně lidí. Nic bych s tím už nedělal a nic se s tím už dělat skoro po 30 letech nedá.

Co dělali ti odpůrci po revoluci?? Proč se nezasloužili o zrušení KSČ?? Teď řvou.Řvát měli v roce 1990'!!!

6 2
možnosti
TK

A proč myslíte, že nebyla zakázána? Právě proto, aby bylo možné po každých volbách 15% levicových hlasů hodit do koše. Protože kdo by tyto hlasy jinak získal? ODS? KDU? US? Nebo později TOPka? Samozřejmě že ne. Proto tyto strany o zákazu KSČM jen velkohubě hovořily, ale ruku pro něj nikdy nezvedly. Buď by část těch hlasů získali socani, nebo nově založená levicová strana, kterou by ale nebylo tak snadné kriminalizovat a šikanovat a její vznik si tedy pochopitelně tyto strany nepřály.

2 0
možnosti
TK

Jestliže jsme nezakázali komunistickou stranu, nemáme právo šikanovat její členy jen kvůli vlastnímu členství v ní (tedy pokud mám věřit autorce, že jí nevadí jeho minulost "komunistické mlátičky"). Je to jako bychom hlasy jejich voličů vzali a ostentativně hodili do koše. Tohle zcela jistě demokracie není. Můžeme tu stranu zakázat a dát jejím voličům šanci volit někoho jiného, nebo si založit novou levicovou stranu. Nemáme ale právo je nechat komunisty volit a pak jejich hlasy fakticky vyřadit.

9 2
možnosti
Foto

Jste opravdu tak nechápavý, nebo to jenom tak děláte?

8 5
možnosti
Foto

Je to tragikomické. Od r. 89 se všichni ze všech politických stran zdraví s komunisty, dokonce spolu hlasují, Mirka si vesele tyká s Filipem, Ondráček má prověrku na přísně tajné, více jak 20 let i pracuje u "demokratické" policie, a najednou je to špatně? To i gen. Pavel by se měl omluvit, že by musel bojovat proti naším dnešním spojencům, bývalým nepřátelům jako mnozí tady, co trousí moudra. Babiš se nám tady ocitl náhodou nebo občané reagovali na osvíceneckou morální a nekorupční politiku polistopadových stran? Kdopak stvořil exekutory, majitele našich vodních zdrojů, výrobce tatranek bez čokolády, (to abyste se zasmáli) atd., atd.!? Nad čím se tady brečí?

23 1
možnosti

Zásadní je symbolika - dnes předseda komise, zítra předseda Parlamentu, pozítří vláda jedné strany. Republika si něčím prošla a není možné, aby předseda strany, která tu 40 let likvidovala lidi fyzicky i morálně, byl v takové funkci. Vím, že byl demokraticky zvolen, ale volilo ho 7% lidí z asi 65%, kteří přišli k volbám. Osobně mi nejde o Ondráčka, jde o to, že by mohl být první v řetězci událostí, končících vládou jedné strany.

9 2
možnosti
Foto

Jj, jsou jako ty Jezinky. Ovšem dveře jim pootevírá Babiš.:-/ Děkuji za příspěvek:-)

4 4
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik