Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Církevní restituce , většině lidí, ne elitě, jsou lhostejné, do neznáma již zmizelo tolik miliard, že další ať se již přemísťují kamkoliv lidem fakt nevadí. Miliarda je číslo, které člověku, s oblibou říkáme daňovému poplatníku, nic neříká. Problémem je to, že pouze patnáct "rozhněvaných" mužů, zvrátí to na čem se dohodla Sněmovna. Řídit republiku, by tedy mohli oni a to by docela stačilo.

1 1
možnosti

Vládní koalice vydíraná komunisty nesmí porušovat zákony, které dříve schválila Sněmovna, Senát a podepsal Prezident ČR. Tolik k odbornému rozhodnutí Ústavního soudu, který přidal sofistikované právní zdůvodnění, prosté emocí. Rozhněván jste akorát tak vy a další, kterým chybí "lidové soudy".

1 0
možnosti

Blábol jako obvykle. Ale přeji vám tu pseudoradost. Do Letné se moc jí zase tolik nedočkáte.Rv

0 1
možnosti
Foto

Kde vás učili česky, někde v Tatarstánu?

0 0
možnosti

Bohužel US neřešil zrůdnost těch restitucí, ale pouze technickou stránku oprávněnosti toto danit. Škoda, že nešly restituce jako takové k soudu hned po odhlasování parlamentem, myslím si, že by to také neprošlo, jelikož zde byli jednoznačně jedni restituenti výrazně zvýhodněni nad jinými.

4 0
možnosti

J58i10ř83í 84N88ě21m97e23c

17. 10. 2019 20:27

Tak on toto zvrtal především Klaus. Píšu níže o "drobasech" s nimiž se nikdo nebaví ... takže i církvi se měl majetek po revoluci vrátit, tak jak byl a starejte se.

1 0
možnosti

J37i28ř72í 15N82ě91m71e19c

17. 10. 2019 19:30

Rád bych jásal také, jelikož v samé podstatě souhlasím, ale nemohu. A proč? V minulosti se stalo to samé několikrát a Ústavní soud stejné "prasárny" přešel bez povšimnutí. Pro ukázku jmenujme dva příklady. Jde např. o stavební spoření a o podporu tzv. slunečních elektráren. V obou případech byla pravidla změněna za běhu statisícům lidí, jenže protože šlo o tzv. "drobasy", soud se na ně vykašlal. Nyní, když jde o jednu silnou organizaci, zachoval se jinak. Takže právo ano, ale pro všechny stejné, což u Ústavního soudu asi neplatí.:-/

1 0
možnosti

Ústavní soud je strážce ústavnosti a ne státní kasy, ani ničí peněženky, takže pokud Babiš neumí postihnout solární barony, nelze vinu házet na ústavní soud.

1 0
možnosti

To jsme dostali všichni co platíme daně .

1 0
možnosti

To je radosti, co? Stejně mě demagogický blok a jeho fanklub fascinuje - tohle sice nemá pro žádného člověka praktický význam, ale hlavně, že je to proti Zemanovi. Tak OK, užij si to, Maruš. Tak nějak do zásoby, až zase projedete další volby...;-D;-D;-D

10 5
možnosti
Foto

Já si vždy užívám, když Zlo dostane na frak:-)

3 7
možnosti
Foto

Komunisti by měli být rádi, že jsou po dlouhé době ve vládě a ne si klást požadavky. Ta jejich nestydatost teď dostala na frak ale oni se nikdy nepoučí ani nezmění.

Vám díky za článek a velká karma R^

5 3
možnosti
Foto

Máte pravdu, ti budou stále stejně drzí. Moc děkuji za příspěvek.:-)

5 2
možnosti

Paní Jandů, skutečně Vám musím pogratulovat, jak jste se stejným tématem vytřela zrak VIP blogerovi Vodvářků, když velikost Vaší zdejší diskuse několikrát překonala tu jeho, která je slaboučká jak několikrát vymáchaný sáček čaje značky Pigi.

...a to nemluvím o Karmě, kterou jste mu též na frak dala.

Ještě jednou gratuluji.R^

4 0
možnosti

Bohatá diskuse, možná už to, co zde napíšu už někdo napsal.

Jak to vidím já. Pragmaticky. Všechny strany mají své právníky a myslím si, že dobré právníky.

Pro úspěšné sestavení vlády podpořila vládu KSČM, která si za to vyjednala, že ji parlament, mající tedy většinu, odsouhlasí zdanění restitučních náhrad církvím, které ona navrhne.

Pro ANO a ČSSD brnkačka, klidně, proč né, zmíněným právníkům muselo být jasný, že Ústavní soud to smete, takže proč by vláda s návrhem nevyhověla.

Stalo se, pro nikoho překvapení, jen kecy stran vládních i opozicnich, které je nutno dodat, aby se mohli někteří radovat, nebo tančit na hrobě pohřbeného návrhu. :-)

2 0
možnosti

P.S. balšój těatr :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik