Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tisíc lidí, tisíc názorů. Osobně bych klidně zrušil až na vánoce, velikonoce a 28.10. úplně všechny. Stejně lidi absolutně nezajímá, co jsou to svátky ale pouze to, že jsou doma.

Naopak, ke svátkům bych ještě přidal 31. prosinec, poněvadž se na pracovištích stejně většinou nedělá, ale spíše chlastá.

0 0
možnosti
Foto

S prvním odstavcem naprostý souhlas.

S tím druhým ne. To by se rovnou mohl zrušit jako státní svátek Nový rok, aby lidé 31.prosince tolik nechlastali.;-)

0 0
možnosti

Úsměvné je, že se domníváte, jak získaných 20 mld by se použilo na snížení státního dluhu. Omyl. Rozházely by se jinde. Vláda od dob opozice neustále mele o tom, jak bude šetřit a jak má léta vše vymyšleno a přitom střílí od boku nesmyslné chaotické nápady jak vytahat z lidí peníze, o úsporách státu ani vidu ani slechu, spíše naopak. Kde je těch okamžitě uspořenených 80 miliard, které měl Stanjura do roka dokázat bez toho, aby to občané poznali? Opak je pravdou.

A totálně jste mě rozsekala tvrzením, že důchodci přispívají 8-o do státní kasy tím, že budou mít o tisícovku menší důchod než na jaký by měli mít nárok. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Jasně, naco šetřit, když se to stejně utratí. Takové levičácké krédo.:-)

0 0
možnosti

Máme sice 13 svátků, ale na rozdíl od řady jiných zemí propadají, když vyjdou na víkend. Čili jich máme prakticky v průměru 9.

0 0
možnosti

Dánští ekonomové pochybují o přínosu zrušení volna

Carl-Johan Dalgaard, jeden z nejvýznamnějších ekonomů v zemi, řekl deníku Jyllands-Posten, že zrušení volna může krátkodobě přinést více peněz. Z dlouhodobého hlediska je však dopad na státní rozpočet "přesně nula korun".

Ano, Danove plati take korunami.

0 0
možnosti
Foto

Dánové platí korunami !! No to jsou věci.8-o A Norové také, stejně jako Islanďané. Ohromíte nás ještě něčím?:-)

2 0
možnosti

J27a39n 49R45á10ž

2. 4. 2023 17:23

Velice bych podporoval zrušení několika (tří?)státních svátků spojených s pracovním volnem a jejich změnu na významné dny. Např. by se mohla vést diskuze o některých z těchto: 1.květen, Velký pátek, 5.a 6. července, 28.říjen, ovšem bez ideologicky podbarvené argumentace. Uleví se jak státu, tak zaměstnavatelům

3 0
možnosti
Foto

Souhlas, až na ten 28. říjen. Přece jenom je to den vzniku samostatného státu, i když to zase tak velká výhra nebyla. Ale jinak za mě klidně zbylé čtyři.

1 0
možnosti

Nalézáme se v průsečíku prapodivností. Aby bylo lépe, tedy Státní rozpočet na tom musí být hůře. Čím více prostředků se vydává? Klasika. Opozice kritizuje rozmařilost a pak se to zase prohodí. Názorně u valorizací důchodů a řešení České Pošty. Co mělo být dávno vyřešeno, prostě není. Jakékoliv nápravy jsou bojkotovány, viz dnešní besedy např. Oka můra. Nechte jeden národ vymřít, aby pošta mohla žít. Idiocie, která přesto nějaká % hodí ...

Státní svátky? Je to jednoduché. Užije si je pouze ten - Který je dokáže pojmenovat a sdělí jejich význam. Ihned, by bylo po nich !... :-)

4 0
možnosti
Foto

P.Tomio se opět předvedl. A víte co je nejhorší? Že Babiš ho bude chtít trumfnout, protože jde po jeho voličích. To jsem zvědavá, co z něho vypadne. Samozřejmě děkuji za váš moudrý příspěvek, :-)V

2 1
možnosti

Jsme ateistický stát? Tak proč vyplácíme církevní restituce a platy duchovním?

2 1
možnosti
Foto

Protože to je jejich majetek, který jim komunisté ukradli. Mezi slušnými lidmi to tak bývá, že se vrátí to, co někdo ukradl. To vy nevíte?

9 2
možnosti
Foto

Jeste jsem zapomnela ocenit ten obrazek u perexu. Presne sedi. R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

Já vím, že se Vaše srdéčko zatetelilo. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Spravne. Dale by se melo chodit do prace i v sobotu jako v minulosti. Za komunistu take byly zavedeny jesle, aby zeny nebyly zbytecne doma s detmi.

Co bychom pro vladu neudelali..

A ted vazne:

Statni dluh ma byt cca 650 mld. I pres to, ze ma enormni prijmy diky inflaci a z DPH za energie i z mimiradneho zdaneni. Uspora za valorizaci duchodu je zanedbatelna.

Stat ma skoro miliin zamestnancu. A ti pobiraji mzdu i za statni svatky kdy nepracuji. Je treba je z casti vyhazet. Misto toho se nabiraji novi a novi.

1 1
možnosti
Foto

Ona ta úspora není zanedbatelná, když je to každý měsíc nafurt. S těmi státními zaměstnanci máte pravdu. Snad jich tato vláda nepřijme tolik, jako ta Babišova.

0 2
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik