Slevy operátorů pro ministerstva? Ukázková korupce!

Zdá se celkem jasné, proč stát nemůže hnout s nemravně vysokými tarify mobilních operátorů pro běžné zákazníky. Značná část jeho ministerstev a úředníků je těmito operátory uplácena.
Smlouva nebo úplatek

Slevu až 98%, jak uvedla dnešní iDnes, mají některá ministerstva a státní úředníci od mobilních operátorů a je samozřejmé, že tyto slevy musí někdo dorovnat.  A je také bohužel samozřejmé, že to nebude nikdo jiný, než "hloupý" a v podstatě bezbranný zákazník.

A bezbranný je zákazník proto, že ti, kteří by ho měli chránit před libovůlí mobilních operátorů - státní úřady a státní úředníci - pro něho nehnou prstem, protože si nechtějí operátory rozhněvat.

Takže nastává situace, kdy zákazník, daňový poplatník, nejen, že tyto úředníky platí ze svých daní, ale ještě jim dotuje telefon. Na tom, že je to špatné, nic nezmění ani to, že výhodné smlouvy od operátorů mají i jiné instituce, mnohdy kulturní. Tam by se to dalo brát jako sponzoring nebo dar, ale ve vztahu k úřadům a státu, se podle mého názoru jedná o jasnou korupci. (Docela by mě zajímalo, za kolik telefonují úředníci z bývalého Mládkova ministerstva). To, že s operátory nehne ani antimonopolní úřad, i když běžné zákaznické tarify mají operátoři jako přes kopírák, to jenom dosvědčuje.

Na závěr něco pro pobavení: Generální ředitel O2 Tomáš Budník, který nedávno prohlásil, že u nás nejsou tarify drahé, ale v Polsku levné (prostě hlava pomazaná) v této souvislosti opět zaperlil. "Dáváme do našeho tarifu za 749 korun každý měsíc voucher v hodnotě 200 korun na O2 Active, za které si můžete koupit digitální obsah – knihu nebo hudbu. Nebo zákazníkovi nabízíme k tarifu pojištění,“ řekl v nedávném rozhovoru pro MF DNES generální ředitel O2 Tomáš Budník."

Nějak zapomněl dodat, že to pojištění si musí klient platit sám. "Takže pane generální, pojištění? A není to málo? Co takhle mercedes nebo tryskáč?"

Autor: Marie Jandová | pátek 10.3.2017 12:34 | karma článku: 33,29 | přečteno: 1146x
  • Další články autora
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik