Čelit Miroslav Kalousek takovým obviněním a podezřením co Andrej Babiš, tak už dávno sedí

Zásahové komando by ho odvleklo z jeho kanceláře nebo bytu v poutech jako nájemného vraha a vrchní státní zástupce Ištvan by ho obvinil asi tak z miliónu trestných činů.

Jenomže pan Ištvan má smůlu, protože nemůže Miroslava Kalouska obvinit vůbec z ničeho. On totiž, ať se to někomu líbí nebo ne, patří mezi nejčistší české politiky, což je při době, kterou se v politice pohybuje, úctyhodný výkon. (Rovnou upozorňuji, že kauzu „padáky“ používají proti Kalouskovi už jen naprostí zoufalci).

Já osobně jsem přesvědčená, že minimálně v posledních patnácti letech dostal každý ministr vnitra (zdůrazňuji každý, i ten z koaliční strany) jako jeden z hlavních úkolů „Najít něco na Kalouska“. Zatím ho žádný nesplnil, a to o něčem svědčí. Pokud totiž nebyli všichni ti předchozí ministři a jejich podřízení neschopnými hlupáky, tak na Kalouska nic nenašli z toho důvodu, že nic není. A to nepochybuji o tom, že po materiálech proti Kalouskovi pátrala například i Babišova daňová Kobra, protože Andrej Babiš by za cokoliv proti Kalouskovi byl ochoten platit zlatem. (Konečně ti ostatní asi také)

Ale když se někdo podívá na Miroslava Kalouska nestranně a nezaujatě, tak musí uznat, že nikdy nečelil obvinění ze spolupráce s STB, nikdy nečelil obvinění ze zneužití dotací nebo daňových úniků. Nikdy nebyl obviněn, ze střetu zájmů, kdy by bylo podezření, že zneužívá své funkce ministra financí ve prospěch svých firem.  Nikdy, jako současný předseda vlády a bývalý ministr financí Sobotka, nemusel vysvětlovat, proč prodal pod cenou OKD.

Miroslav Kalousek také nikdy zázračně nezbohatl jako Stanislav Gross na burze, nebo Jiří Paroubek svým knižním bestsellerem, který nikdo nečetl. Když si někdo projde korupční kauzy za posledních deset let, zjistí, že v žádné z nich nefiguruje jméno Miroslav Kalousek. Přesto on je ten špatný, do kterého se každý strefuje.

Já samozřejmě uznávám, že k němu může mít někdo výhrady po odborné stránce, když vedl ministerstvo financí. Ale to je vždy věc názoru. Ministr financí Babiš také vykouzlil rozpočtový přebytek, který se vlastně nekonal a například ČNB to za své umělé oslabování koruny schytala zprava zleva a nepomohlo by jí ani to, kdyby se jí zastala paní Šichtařová.:-)

Takže podtrženo a sečteno, pan Kalousek je pro mě jasným kandidátem na to, aby obdržel můj hlas v parlamentních volbách, protože takových jako on, je u nás opravdu málo.

Ouvej ouvej ouvej :-D

Autor: Marie Jandová | pondělí 31.7.2017 11:12 | karma článku: 37,50 | přečteno: 2026x
  • Další články autora
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik