Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní Jandová, Vy teda jedete. :-)R^

1 5
možnosti
Foto

Děkuji moc, paní Vlasto. Zahájila jsem předvolební kampaň ;-);-D

2 4
možnosti
PK

V prvním rozhovoru, který poskytl po oznámení kandidatury na prezidenta, Jiří Drahoš mluvil o tom, jak sebrat voliče Miloši Zemanovi i o svém zdravotním stavu.

Článek

„Nebudu zveřejňovat svou zdravotní kartu, ale přiznám, že mám vyšší tlak odpovídající věku," uvedl Jiří Drahoš. A na doplňující otázku, jak vidí, když nosí brýle, přidal překvapivou odpověď. „Vidím jako rys, brýle, které mám, mají nula dioptrií." Proč je tedy nosí, to vysvětlil ve studiu Seznam Zprávy a vy si můžete jeho odpověď pustit nahoře ve videu.

Tož nevím , znáte někoho ve svém okolí , kdo nosí dobrovolně brýle , když nemusí ?

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/prekvapive-priznani-kandidata-drahose-nosim-falesne-bryle-29525

8 1
možnosti
Foto

znám, mladou ženu, která je nosí jako módní doplněk. Ale uznávám, že toto je "obrovské mínus" :-/

3 3
možnosti
VM

Vážená paní, při vší úctě k vám, v jednom blogu píšete něco o tzv. hradních hnojometech a přitom si patrně neuvědomujete, že dalším hnojometem vládnete vy sama. Je napsáno : "vyjmi nejprve kládu z oka svého a pak teprve třísku z oka bližního svého."

8 2
možnosti
JR

J36a23n 36R89i60c26h78t23e59r

31. 3. 2017 11:05

Tak jsem dal na Vaši radu, paní Jandová, a hledal onen rozhovor v Reflexu. Bohužel na internetu není, musel bych si koupit ten časopis, což neudělám. Od doby, kdy mu šéfuje Šafr, nemá hodnotu ani toho papíru, na němž je tištěn.

Zato jsem se podíval na rozhovor na seznam.cz a z něj jsem zjistil... co vlastně? Nejprve dlóóuho nic, pak že si váží z politiků nejvíc Bělobrádka a Kalouska, že nikdy nebyl v žádné straně a peníze posbírá od sponzorů, maximálně však statisícové částky. Tolik konkrétní informace. Zbytek nicneříkající plky o tom, jak bude jezdit po republice a nemá nic proti Zemanovi. Jo a že jako prezident hodlá spojovat lidi.

Na šestnáctiminutový rozhovor nic moc. Politické názory žádné, názory na vývoj ekonomiky žádné (a ty jsou u prezidenta, vzhledem k jeho pravomoci jmenovat členy Bankovní rady, dost podstatné), zahraniční politika taky nic... zkrátka mrtvo.

Je možné, že s k těmto věcem někde vyjadřuje, pokud jste někdo něco takového objevil, rád bych požádal o odkaz. I když počítám spíše s mínusy, ptát se na takové čuňárny, no fuj...

Ale pokud by se našel někdo schopný odpovědět věcně, předem mu děkuji.:-)

14 1
možnosti
Foto

Nojo, no, jmenování členů Bankovní rady je podstané. Ta současná je společným dílem oposmluvních kumpánů, ekonomů a kamarádů z prognosťáku Klause a Zemana. Nějak proto nechápu, že všichni jako jeden muž kritizují ČNB za intervence. To nevědělli, koho tam jmenují? Navíc Zeman se neukázal ani jako dobrý prognostik, když před volbami v roce 1990 předpovídal, že se komunisté nedostanou do parlamentu. No a jaký je hospodář, to ukázal, když prošustroval socanům Liďák. Kdyby takto rozhodoval profesor Drahoš o AV, tak už žádnou nemáme. Jo a když budete chtít, tak až dočtu ten Reflex, tak vám ho pošlu :-)

2 6
možnosti
JR

J92a91n 25R49á11ž

31. 3. 2017 11:04

Prohlásit, že kterýkoliv "slušný" kandidát je lepší než Zeman je taková hloupost, že jsem ji ani nechtěl zprvu komentovat. Ale nedá mi to.

Považovat slušnost jako jedinou kvalifikaci na funkci prezidenta je známkou toho, že si neuvědomujeme, že prezident není jen kladeč věnců, ale i politický reprezentant názorů občanů. To vyžaduje, aby kandidát na prezidenta měl zcela jasné názory na to, co považuje za důležité většina národa. A je to obzvláště nutné v dnešní turbulentní době, která přináší neustále další a další problémy, které potřebují občané pro jejich pochopení zcela jasné a mnohdy velmi polopatická vysvětlení.

P.S. Premiér Sobotka je zcela jistě slušný člověk, jehož životním i politickým programem je hledat konsensus, nikoliv konflikty, ale jsem si zcela jistý, že v této době není vhodným typem člověka pro výkon vrcholné politické funkce. Právě proto, že je slušný a chce být s každým doma i v cizině zadobře. V dnešní době potřebujeme ve vrcholných funkcích, a to jak ve Strakovce, tak i na Hradě politiky odvážné, s jasnými názory na problémy současného světa, které umí veřejnosti sdělit formou, že je pochopí jak pražský akademik, tak i traktorista z Hané.

15 0
možnosti
JN

Traktorista z Hané? V roce 1999 byla jako ukázka prostého občana používána nevzdělaná důchodkyně ze šumavské samoty.

0 0
možnosti
JH

J77a54n 24H50r27u23b15e91š

31. 3. 2017 10:31

Samozřejmě bychom si všichni přáli mít prezidenta slušňáka, morální autoritu. Potíž je ovšem v tom, že hlava státu má v první řadě hájit zájem občanů své země. Ne všech občanů Evropy, všech proletářů světa, nebo všech lidí dobré vůle. Slušňák, který nás bez sebemenšího náznaku protestu zaprodá, protože chce vypadat dobře před ostatními potentáty, je škůdce. Nevychovanec, který se ale bude za nás prát třeba s celým zbytkem unie, třeba s celým zbytkem světa, může být tisíckrát lepší.

Ani sir Winston Churchil nebyl žádný svatoušek, ale kde by byla Británie bez něj? A klidně se na mě zlobte, podle mého názoru Klaus byl lepší prezident než Havel a i ten Zeman je lepší prezident, než by byl Drahoš.

13 3
možnosti
DK

Napadlo mě, jest-li je v pořádku a jestli mluví ve prospěch současného prezidenta , že nemalá část voličů dá přednost skoro jakémukoli "normálnímu" protikandidátovi. Ano, výrazné osobnosti jsou často kontroverzní a mají odpůrce. To je běžné. Ale ty opravdové osobnosti mají pozitivní vizi.

2 0
možnosti
JN

Já bych taky dal přednost nějakému normálnímu protikandidátovi. Tak sem s ním.

2 0
možnosti
AF

Nevěřím lidem, kteří se našich občanů nikdy nezastali v době ve které žijeme.

Tohoto profesora jsem nikdy neviděla veřejně vystoupit proti migraci, proti diktátu Bruselu a Merklové , a top jsou věci existenčně důležité. To ale znamená, že je zastáncem lidí, kteří nechápou vážnost situace a takového za prezidenta nechci. Ať už je Zeman jakýkoli, můžeme mu všichni poděkovat za to, že nežijeme v podobných podmínkách jako Francie, Belgie, Anglie, Švédsko či Německo. Stejně tak můžeme poděkovat korektním politikům v jejich čele stojí Sobotka, za top , že se to tady potichu přes nesouhlas lidí ! černat začíná. Nechci žádné korektní multikulti politiky, protože co oni umí udělat se státem, to vidíme dnes a denně v médiích i v životě u nás.

Ať žije rozvojová země ČR !

Jestli má být nějaký Drahoš ten vysvoboditel, to budu raději podporovat kandidáta z řad KSČM !

11 1
možnosti
Foto

Proč ne, je to vaše věc a vaše právo

1 1
možnosti
ZB

"Prezident by se měl obklopit duvěryhodnými lidmi,kterých si Váží celá společnost..." to jsou slova pana Drahoše z dnešního zajímavého rozhovoru na Seznamu.Doporučuji všem co tu tvrdí,že pana Drahoše neznají,zde mají možnost ho poznat...

5 2
možnosti
JR

J11a11n 22R64i85c61h16t62e88r

31. 3. 2017 10:00

To sem ani nepište. Já jsem včera upozornil na jeho právě vydanou životopisnou knihu a schytal jsem asi patnáct mínusů:-/

2 1
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik