Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J96a95n 65H20r43u31z46a

30. 3. 2017 13:49

Přesto, že má náš prezident převážně reprezentační povinnosti a mizivé pravomoce zejména v zahraniční politice, troufám si tvrdit, že u významné části občanů má šanci jen kandidát, který se jasně vymezí proti muslimizaci země. V tomto směru má Zeman velký náskok, protože jeho pernamentní volební kampaň vedená za peníze daňových poplatníků svými vystoupeními v krajích nemůže mít konkurenci v několika debatách ostatních kandidátů. Takže optimismus autorky nesdílím. Sám jsem zvědav jestli budu mít šanci v případném II. kole někoho jiného volit než hulváta nebo vítače. Poslední volby jsem tuto šanci neměl, protože u knížete mě vadil jeho zelený nátěr a německý pohled na energetiku nesdílím.

6 1
možnosti
JN

Co vám vadí na tom, když prezident cestuje po své zemi a setkává se s občany? Aniž bych ho chtěl ke komukoliv přirovnávat, připomínám, že to v minulosti někteří prezidenti dělali.

http://nachodsky.denik.cz/zpravy_region/o-navstevach-prezidenta-masaryka-ve-meste-nachode-20140324.html

Před 20 lety jsme měli prezidenta, který za peníze daňových poplatníků cestoval po světě, přednášel své bezobsažné filosofické traktáty a ani nevzal na vědomí, že v jeho zemi je povodeň.

10 4
možnosti
Foto

Asi si to paní kolegyně špatně pamatujete ale Miloš Zeman vůbec nebyl žádným jasným Favoritem té první přímé volby.

Tím byl dlouhou dobu Jan Fischer. A teprve když Fischer vypadl tak se pozornost soustředila na Zemana.

A to ještě tak že více pozornosti médií a to ve značné míře měl Karel Schwarzenberg

9 3
možnosti
JN

Mohu.li mluvit jen za sebe, mě k tomu abych volil Zemana přesvědčili svým chováním příznivci jeho protivníka.

7 0
možnosti
JN

Pokud by do druhého kola voleb postoupil pan Drahoš a pan Zeman, budu volit pana Drahoše a budu rád, že nemusím volit Zemana. Tak přeji hodně štěstí a rozumu ve volební kampani.

V roce 2013 jsem Zemana volit musel. Jiná možnost nebyla.

2 3
možnosti
JH

J59a76n 47H49r96u77z37a

30. 3. 2017 13:50

Byla. Stejně jako já jste nemusel v druhém kole volit. Dnes se alespoň nemám za co stydět.

0 2
možnosti

Autorko, prosím, zkuste napsat v pár bodech a stručně co vám vadí na prezidentu Zemanovi. To opravdu a skutečně vážné, zásadní, nepřekročitelné, podstatné. Děkuji.

9 2
možnosti
JN

Ono i mně toho na panu Zemanovi vadí mnoho. Ale to nic nemění na skutečnosti, že na jeho protikandidátovi v roce 2013 mi vadilo téměř všechno.

4 0
možnosti
Foto

Netvrdím, že Zeman je ideálním prezidentem ani netvrdím, že by se nemohl najít nějaký skutečně dobrý kandidát, který by ho mohl v prezidentské volbě porazit. A možná by bylo dokonce i dobré, aby se někdo takový našel. R^

Ale pan Drahoš - signatář toho odporného demagogického škváru s názvem "Vědci proti strachu a lhostejnosti" (tzv. Výzva vědců - http://www.vyzvavedcu.cz/ ) někým takovým v žádném případě není! Rv

Podpisem pod tímto svinstvem se předem diskvalifikoval sám.

39 8
možnosti
JR

J50a64n 63R89i13c17h55t59e15r

30. 3. 2017 13:40

To je hodně smutný přístup. Doufám, že ostatní voliči budou k volbám přistupovat zodpovědněji.

12 2
možnosti
Foto

Dobře, já jsem třeba v prvním kole volil Táňu Fischerovou, takže jsem snad volil inteligentního a slušného člověka. Ale jaksi moc hlasů nezískala, takže většina Čechů za prvé dala přednost politikům, za druhé výrazná menšina z této většiny pak Zemanovi. To jsem musel respektovat. A Zemanovi jsem to hodil proto, že Schwarzenberg nežil delší dobu v této zemi, a tedy neexistovala garance, že bude hájit české národní zájmy. Z téhož důvodu bych to třeba dal Klausovi, kdyby kandidoval.

Ale ti političtí voliči měli pravdu v tom, že slušný člověk nemůže v politice prosadit, protože se stává snadno manipulovatelný. Jediným politikem, kterého bych si dovolil označit za slušného, byl Vladimír Špidla. A jak s ním média zametla, škoda mluvit. A to jenom proto, že v jeho éře se díky změnám v systému dotací díky předpokládanému vstupu do EU hodně firem přišlo o peníze.

4 0
možnosti
MB

Vaše názory jsou rozumné - proto tedy naplněny nebudou ! Naše společnost nesmírně mravně zabředla a Miloš Zeman je pak krásným ostrůvkem jistot v mechovém jezírku. I sofistikovaně, nicméně lidově říká, že změny k morální očistě absolutně nejsou nutné ! On je vlastně Guruem, kdy za stranickou minulost se již lidé nemusí stydět, poživačná pochybení jsou rovněž v pořádku, podobně pak výrazivo, spolupráce s partou podivných lidí ... To vše, pak zúčastněné posiluje a brak se stává normou ! K tomu výhledová spolupráce s dotačním Neagentem. Slušnost páně profesora Drahoše, obávám se šanci nemá ... :-)

4 3
možnosti

Slušný....to vám vážně stačí?

2 0
možnosti
OK

O76t84a 73K11i35n54c

30. 3. 2017 13:18

R^ Ode mne karma. Myslím si, že pan profesor Drahoš by mohl být dobrým prezidentem. Samozřejmě, že ještě nevím, kdo ještě oznámí kandidaturu do prezidentských voleb, ale kdybych si měl vybírat z dosavadních, s největší pravděpodobností bych mu dal svůj hlas.

8 5
možnosti

"Dobrý prezident". Zkuste ho definovat, tím definujete i úroveň a povahu svých nároků na funkci prezidenta ČR.

1 0
možnosti
AR

R^Splnilo se mé velké přání, aby se pan profesor Drahoš rozhodl pro kandidaturu. Věřím, že se splní i to další: aby byl příštím prezidentem.

A pro vás, Marie, karma

11 5
možnosti
Foto

Alenko děkuji, jsem ráda, že jsme se shodly :-) Musíme si držet palce ;-)

0 3
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik