Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P81e95t26r 47M67a89n

13. 12. 2017 0:24

Už jen to, že ten proces trval osm nebo devět let je prostě přes čáru a navíc , že nebyl nikdo potrestán za to, že blbě odvedl svoji práci je špatně.

5 0
možnosti
Foto

Ano, ale měl soudce odsoudit nevinného jenom proto, aby to vypadalo dobře?

0 0
možnosti
MB

To je Váš názor.

1 0
možnosti
Foto

I57v21a74n 50M13a70r67e62k

12. 12. 2017 21:02

Tedy dát pod fotku p. soudce Pšenicu popis, že se jedná o soudce se svědomím a odvahou? . . . . . . . .Ten pán nevyřešil vůbec nic, prostě celou kauzu zahrál pro klid v duši do autu . Pochybuji, že k takovému konání by bylo třeba odvahy či svědomí . Horší je, že se to nedá nazvat ani diletantstvím, i to by bylo větším vyznamenáním. Jednání stylu nic se nestalo zapomeňte. A Ti co to jakkoli odnesli prostě jen měli smůlu, byli v nesprávný čas na nesprávném místě ? Rv

6 1
možnosti
Foto

Vám k odvaze většinou stačí "-", hrdino:-/

0 11
možnosti
PK

Neznaje detailně okolnosti ani spis, neměl bych odvahu se k něčemu tak vážnému vyjádřit. Doufejme proto, že pani autorka je na tom přesně opačně.

5 0
možnosti
Foto

No já tu odvahu mám, protože o ničem nerozhoduji, jenom jsem napsala svúj názor. Toho se vy bojíte :-/

1 3
možnosti
ZH

Nesouhlasím s vámi. Ten pád mostu mohla způsobit buď vada materiálu, nebo chyba v projektu, nebo ve zvoleném technologickém postupu nebo v jeho realizaci. Ve všech případech by měla být jedna odpovědná osoba, která by měla ručit za tým lidí, co se na daném úkolu podíleli.

Nejhůře dohledatelná by byla asi byla osoba odpovědná za vadu materiálu. Ale jinak by to neměl být problém. Např. u projektu musí nést odpovědnost hlavní projektant a s ním třeba osoba, která provedla nějaký konkrétní výpočet. Stejně tak musel někdo navrhnout a někdo schválit navržený technologický postup. A přímo na stavbě musí být osoba, která dohlíží na to, že se postupuje v souladu s projektem a technologickým postupem.

V opačném případě veškerý systém odpovědnosti včetně rostoucích platů sdola nahoru nedává smysl. Každý vedoucí pracovník (na všech úrovních) si obhajuje svůj vyšší plat tím, že přece nese odpovědnost.

V případě nasouvání mostovky měl být nepochybně určen vedoucí pracovník zodpovědný za to, že jsou řádně splněna všechna bezpečnostní opatření a bez jeho souhlasu neměla být tato operace zahájena. Pokud takový pracovník stanoven nebyl, je to jednoznačně pochybení managementu firmy a odpovědnost by měl nést management za to, že kontrolní mechanismy vůbec nenastavil.

Ano, občas se stávají nehody ve skutečném slova smyslu, kde je nesmyslné hledat viníka, ale to není tento případ.

8 0
možnosti
Foto

Takže podle vás je viníkem kdo? Pokud to nevíte, tak jste na tom stejně jako pan soudce, nebo já, nebo pan učitel Nožička, který s vámi souhlasí. Rozdíl je v tom, že pan soudce to dokáže přiznat. Pan učitel nepřizná nikdy nic :-/:-)

0 4
možnosti
VM

Naprosto s výrokem soudu nesouhlasím. Soud se soustředil na vlastní zřícení mostu / podle mě záměrně /a tam hledal viníka celé tragedie. Pochopitelně na stavbě bylo několik firem, všichni svalují vinu na tu druhou, několik protichůdných znaleckých posudků, tam se jednoznačný viník hledá těžko. Vlastním zřícením mostu ale vznikla pouze hmotná škoda. Měl hledat viníka, proč do takto zříceného mostu najel prakticky plnou rychlostí vlak čili kdo povolil průjezd vlaku v úseku kde se provádí, práce tohoto druhu. Pokud by v úseku byla krátkodobá výluka - k této tragédii by nedošlo. Pokud by vlaky projížděly sníženou rychlostí byly škody a zranění cestujících minimální. Viníkem je podle mě organizace, která je za stav trati zodpovědná - to je Správa žel. dopravní cesty. Výsledek - rozsudek je po 9 letech od neštěstí jen výsměchem obětem.

4 0
možnosti
LK

SŽDC nikdo o výluku nebo omezení provozu nikdo nepožádal. A v tom je ten problém

0 0
možnosti
RC

Vidim spoustu prispevku od lidi, kteri pravu vubec nerozumi. V prvni rade je potreba si uvedomit, ze na rozdil od anglosazkeho prava u nas soudce nevysetruje. Zjednodusene receno je moderator. Vysetruje policie za dozoru statniho zastupce, ktery je pak u soudu TEN, jehoz ukolem je dokazovat! Soudce v zaveru vynese rozsudek, v nekterych pripadech po hlasovani senatu, kde jsou jeste dva laicti prisedici. V krajnim pripade prisedici mohou soudce prehlasovat. Nevim, zda zde byl samosoudce, ci senat, kazdopadne dokazat vinu musi statni zastupce. Evidentne se mu nepodarilo jednoznacne prokazat vinu jednotlivych obzalovanych.

2 1
možnosti
JN

Možná by tedy nebylo od věci, kdybyste zde prozradil, kterou renomovanou právnickou fakultu jste Vy vystudoval. Nebo jste k vašim výše uvedeným poznatkům dospěl při sledování seriálu Případy soudce AK nebo nějakého podobného? ;-)

1 2
možnosti
MS

Neměl by ten,kdo podepsal smlouvu odpovídat za stavbu?

3 0
možnosti
RC

To nepochybne, ale tezko muze odpovidat za trestnepravni chovani nekoho na stavbe!

0 4
možnosti
Foto

Zkratka most spadnul sam, nikdo za nic nemuze a nic s nicim nesouvisi.

Osobne bych cekal, ze vzhledem k okolnostem bude na odhaleni priciny teto tragedie vyvinuto maximalni usili, ale zda se ze ten rozsudek je spis jen takove symbolicke pokrceni rameny.

Ja v tom nevidim odvahu, ale spis neschopnost neco dotahnout do konce.

6 2
možnosti
RC

Most spadnul, protoze gravitace. Nekdo za to muze, ale nepodarilo se zjistit kdo, protoze se nepodarilo zjistit, co bylo pricinou padu. Koneckoncu mohl byt vinikem i nekdo, kdo vubec nebyl obzalovan.

2 5
možnosti
LK

L15u43k92á29š 19K18r61a40u32s

12. 12. 2017 18:04

Pokud došlo na místě tragédie k souběhu událostí, měli být odsouzeni všichni za nedbalost. Shazování viny na SŽDC nebo na ČD je liché, bo provádějící organizace měly povinnost žádat o omezení provozu a nikdo to neudělal

2 1
možnosti
RC

VSICHNI? I ti, co udelali neco, co nehodu nezpusobilo?

2 1
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik