Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"...že bude působit na dosud nevyslechnuté svědky nebo spoluobviněné nebo jinak mařit objasňování skutečností závažných pro trestní stíhání (tzv. koluzní vazba)" , tak praví zákon. Nelze snahu odvolat ředitele GIBS, a přímě zastrašování a obviňování z podjatosti vyšetřovatele kauzy chápat jako "...jinak mařit objasňování skutečností závažných pro trestní stíhání..."?

4 1
možnosti
Foto

Všemi obviněnými byl podán odpor, a ten dosud nebyl de jure uzavřen. To sice nebrání v pokračování vyšetřování, ovšem, byl-li by jen jediný uznán jako oprávněný, celá kauza se může rozsypat jako domeček z karet. Za této situace kteréhokoli z obviněných brát do vazby by mohlo být ,,dosti,kontraproduktivní", ač by si to jistě mnozí přáli;-)

4 0
možnosti
JN

Soudružka Jandová se chce vrátit deo mládí, kdy se jako svazačka s nadšením podepsalaql pod každou petici požadující tvrdý postup proti "škůdcům národa!"

Jó, kde jsou ty časy, kdy vám bylo o 60 let méně.

5 9
možnosti
VH

No prosím. A co v její úvaze je až tak nereálné? Možnost ovlivňování trestního řízení? Fakt to považujete za nemožné?

5 3
možnosti
DB

je celkem nemoudré vždy propagovat myšlenku..podle sebe soudím tebe

3 2
možnosti
VH

Říkejte si to od rána do večera (ve svých příspěvcích totiž neděláte nic jiného).

4 1
možnosti
Foto

Sice karma, ale je to marné, je to marné, je to marné. Čistky se už rozjely a je jen otázkou času kdy se dostanou k vyšetřovateli Čapího hnízda. Ať už přes GIBS nebo nového ministra vnitra a následně reorganizaci policie, nebo ... prostě cesta se určitě najde. Smiřme se s tím, že mezi námi už budou žít nedotknutelní jako za komunismu. A stejně jako za komunismu jsme si to zvolili svobodně. Jenom doufám že nás nová vládnoucí třída nebude také chtít věšet.

13 2
možnosti
VH

Zeman i Babiš Vám řeknou, že taková je vůle lidu. (Zapomenou poznamenat, že Babiše volilo sotva 16 % oprávněných voličů).

;-(

2 0
možnosti
Foto

Vsaďte se, že se tak nikdy nestane. Andrej je prostě náš, teď zvedne pense a tím si získá důchodce.

A přece - vždyť on chce jen makat pro lepší příští.

A nějakej polda ho z jeho směru přece nevychýlí.

R^

15 1
možnosti
VH

Některé důchodce.

1. Nejsem blbej, chápu co to znamená pro budoucnost.

2. Někteří pochopí, že se nejedná o zvednutí všech penzí. Celkový objem zůstává. Čísla o zvýšeném nároku na rozpočet jen uvádí, kolik stojí valorizace. Socialisté a populisté vždy bojují především o ekonomicky nižší vrstvy.

4 0
možnosti
Foto

Jako poslanec má pan Babiš imunitu. Musela by s tím souhlasit Sněmovna.

1 5
možnosti
RC

nemusela. O imunitu v pripade Capi hnizdo prisel a pokud by se natlak na sefa GIBS bral jako snaha zasahovat do vysetrovani Capaku, tak vubec Snemovnu zadat nemusi.

6 1
možnosti
MS

To by byla zajímavá situace. Jestlipak by těm, kterým nevadí trestní stíhání premiéra, nevadilo ani to, že sedí ve vazbě ? Jinak způsob, jakým tlačí šéfa GIPS k rezignaci, nese všechny známky vydírání. :-/

13 1
možnosti
Foto

Souhlas, ovšem anonistům by to nevadilo :-)

0 2
možnosti
Foto

Ochranná služba nakoupí 18 limuzín BMW, premiér Babiš to chce prošetřit

18. února 2018 0:03, aktualizováno 9:38

Mi

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/politik-vlada-novy-auto-bmw-limuzina-ds4-/domaci.aspx?c=A180215_204056_domaci_vitm

2 0
možnosti
Foto

Musíte ty zákony a paragrafy číst celé, nevytrhávat jen části, které se hodí.

§ 67Důvody vazby

Obviněný smí být vzat do vazby jen tehdy, jestliže z jeho jednání nebo dalších konkrétních skutečností vyplývá důvodná obava,

a) že uprchne nebo se bude skrývat, aby se tak trestnímu stíhání nebo trestu vyhnul, zejména nelze-li jeho totožnost hned zjistit, nemá-li stálé bydliště anebo hrozí-li mu vysoký trest,

b) že bude působit na dosud nevyslechnuté svědky nebo spoluobviněné nebo jinak mařit objasňování skutečností závažných pro trestní stíhání, nebo

c) že bude opakovat trestnou činnost, pro niž je stíhán, dokoná trestný čin, o který se pokusil, nebo vykoná trestný čin, který připravoval nebo kterým hrozil,

a dosud zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že skutek, pro který bylo zahájeno trestní stíhání, byl spáchán, má všechny znaky trestného činu, jsou zřejmé důvody k podezření, že tento trestný čin spáchal obviněný, a s ohledem na osobu obviněného, povahu a závažnost trestného činu, pro který je stíhán, nelze v době rozhodování účelu vazby dosáhnout jiným opatřením, zejména uložením některého z předběžných opatření.

1 0
možnosti
Foto

§ 68

(1) Vzít do vazby lze toliko osobu, proti níž bylo zahájeno trestní stíhání. Rozhodnutí o vazbě musí být odůvodněno též skutkovými okolnostmi.

(2) Vzít do vazby nelze obviněného, který je stíhán pro úmyslný trestný čin, na který zákon stanoví trest odnětí svobody, jehož horní hranice nepřevyšuje dvě léta, nebo pro trestný čin spáchaný z nedbalosti, na který zákon stanoví trest odnětí svobody, jehož horní hranice nepřevyšuje tři léta.

(3) Omezení uvedená v odstavci 2 se neužijí, jestliže obviněný

a) uprchl nebo se skrýval,

b) opakovaně se nedostavil na předvolání a nepodařilo se jej předvést ani jinak zajistit jeho účast při úkonu trestního řízení,

c) je neznámé totožnosti a dostupnými prostředky se ji nepodařilo zjistit,

d) již působil na svědky nebo spoluobviněné nebo jinak mařil objasňování skutečností závažných pro trestní stíhání, nebo

e) již opakoval trestnou činnost, pro niž je stíhán, nebo v takové trestné činnosti pokračoval, nebo byl za takovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán.

(4) Omezení uvedená v odstavci 2 pro úmyslný trestný čin se neužijí, jestliže je dán důvod vazby uvedený v § 67 písm. c) a s přihlédnutím k povaze takového trestného činu vyžaduje vzetí do vazby účinná ochrana poškozeného, zejména ochrana jeho života, zdraví nebo jiného obdobného zájmu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik