Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FN

...a navíc ještě namíchne Jaromíra Soukupa, nejlepšího českého moderátora všech dob?

;-D

Teda vědl jsem že jste "jiná", ale s tím Soukupem teda...

1 0
možnosti
Foto

Tak teď nevím, jak si to mám přebrat 8-o:-)

0 0
možnosti
JM

Tak jo, doufám, že bude i druhý díl o Monsportovi a jeho kumpánovi Mrázovi. Aby bylo jasnější, kdo koho vlastně okradl. A klidně k tomu můžete zase domontovat Zemanův duševní stav - vždyť o to přeci jde!

13 0
možnosti
Foto

Vždyť ho můžete napsat vy.:-)

0 0
možnosti
Foto

Díky za objektivní shrnutí, a karma.

4 3
možnosti
PB

P29e48t55r 95B75r80o71ž

30. 7. 2018 18:48

Naprosto přesné!

R^

3 4
možnosti
LB

Když Smetkovi v roce 1997 začalo téct do bot, dohodl se s jedním z klientů Ivanem Králem a založili družstvo Svatopluk. Přesvědčili asi 600 klientů z více než tisíce, aby své pohledávky vůči H-Systému převedli na družstvo. Tím pádem přišli o možnost jako věřitelé uplatňovat své nároky v soudním řízení.

Plán byl takový, že Smetka předá družstvu Svatopluk pozemky a rozestavěné domy a družstvo na oplátku vezme i jeho dluhy. Smetka tak chtěl uniknout konkurzu a trestnímu stíhání.

Král měl plán zpeněžit pozemky a domy dostavět na vlastní pěst. Někteří klienti ale nechtěli, aby majetek místo H-Systému patřil družstvu Svatopluk, protože neměli žádné právní záruky, že od Svatopluku něco dostanou a také se jim nelíbila snaha, aby Smetka vyvázl bez trestu. Asi stovka se jich spojila v občanském sdružení Maják, zastupovaném Hanou Marvanovou. Konkurzu nakonec Svatopluk stejně nezabránil.

Členové Svatopluku nakonec dostavěli 147 domů a bytů ve Velkých Přílepech a Horoměřicích. Ani lidem ze Svatopluku se neměřilo stejným metrem, 12 řadových domků první správce konkurzní podstaty vyloučil a staly se rovnou majetkem družstevníků, mezi nimi i již zmíněného předsedy družstva Svatopluk Krále. Zbylí družstevníci věřili, že se o střechu nad hlavou bát nemusí. Nový správce Josef Monsport to viděl jinak. Trval na tom, že domy jsou součástí konkurzní podstaty a jestli lidé v nich chtějí zůstat bydlet, musí si je koupit. Právě to udělali družstevníci Svatopluku ve Velkých Přílepech asi v roce 2010.

Verdikt, který vynesl minulý týden Nejvyšší soud, se týká osmi bytových domů v Horoměřicích.

Solidaritu s nešťastnými družstevníky projevil i pan prezident... Jenže zapomněl, že jím vedená ČSSD lidem H-Systém doporučovala! A Zemanovi poradci - Šlouf a Sup a později i lidé ze stranického aparátu, pracovali pro H-Systém jako dealeři. ČSSD to údajně vyneslo 600 tisíc korun. A byla to Zemanova vláda, koho později klienti H-Systému marně prosili o pomoc.

Zdroj: Respekt/31

28 0
možnosti
Foto

Děkuji velmi za výborný příspěvek, paní Leono :-)V

2 0
možnosti
SN

:-).......Vážená autorko! Víte kdo je největším viníkem? Stát: Bylo to letadlo. V tom je namočeno více lidí. Ty peníze se někde ztratily. Hned se Smetkou bylo třeba řešit, kam se poděly peníze, ne čekat 20 roků a udržovat lidi v naději, že to nějak dopadne v jejich prospěch. Postarali si aby vložený kapitál zhodnotili, dnes jsou za to trestáni. Jsem rád, že se do toho Babiš vložil a snaží se najít řešení. A ́t už byla jeho motivace jakákoliv.

Sobotka by to jistě neudělal. ZDravím Vás vzácná paní ! V

16 7
možnosti
JK

J30i73r52k69a 50K13o58r85n

30. 7. 2018 16:50

Stát byl tehdy Zeman, že jo Stando?:-)

4 4
možnosti
JD

J15i69r37i 29D17v74o62r22a77k

30. 7. 2018 15:47

Mozna z pravnickeho hlediska je to spravne rozhodnuti soudu, ale lidske ? O tom si troufam polemizovat, prinejmensim... Obzvlast nechapu, jak to muze trvat 20 let, nez se neco vysetri a rozhodne. NECHAPU! No, stejne hlavni ucel byl, zas neco vytahnout na Babise a Zemana... kdyz neco udela je spatne, stejne i naopak [>-]

10 10
možnosti
DS

No, při vší úctě....jak jinak než "právnicky" by měl soud rozhodovat? Hlasováním? Anketou? Průzkumem veřejného mínění? Tu délku procesu samozřejmě také nechápu a nelíbí se mi, ale ten hlavní účel, dle Vás, to je opravdu čirý nesmysl. Pokud mohu soudit, tak oba zmínění se svými postoji odkopali sami a v reálném čase, nikdo jim v tom nepomáhal (tedy krom jejich PR týmů, ale to my asi neposoudíme, odkud pokud jsou jejich rozhodnutí, postoje a prohlášení jejich vlastní).

11 0
možnosti
DS

Naprostý souhlas a karma R^

5 7
možnosti
Foto

Po bitvě je každý generálem. I já. Proto říkám, že jediný právně, morálně i lidsky správný postup by býval byl, dohodnout, okamžitě po vyhlášení konkurzu, odkup předmětných nemovitostí.

Jenomže, "Svatoplukové" měli jiný názor. My do toho již peníze vrazili, řekněme jeden milión každý z nich a proto si ty nemovitosti teď vezmeme jako náhradu za naši investici do HS.

A pokud jim ale toto navrhl nějaký právník, měl by zcela určitě chodit kanálama nebo dokonce přijít o licenci.

Nerozuměli, do jakého rizika jdou. Že zápis v katastru nelze jen tak přepsat a také se nezamysleli nad tím, co by asi zdědili jejich dědicové. A to si také vůbec neuvědomili, jak porostou ceny nemovitostí.

8 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik