Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Každý režim potřebuje modly a národní hrdiny, stejně jako církev mučedníky.

8 6
možnosti

R^

Během pohřbu Jana Palacha jsem zvonil s dalšími čtyřmi zvoníky největším zvonem v Týnském chrámu.

Jan Palach následoval Ježíše Krista až k samotnému sebeukřižování! Jako universitní profesor Jan Hus. Ano, ani já bych to nedokázal. Naše následování Ježíše je jen opatrné, abychom si neublížili, abychom se nezesměšnili! Když nám však budou kralovat jen samí zbabělci, to se nikam nedostaneme a o svobodu a demokracii přijdeme!

:-)

5 1
možnosti
JN

Tak to jste to dotáhl dál než já.

Já jsem jen jako minsitrant nesl křížek na několika pohřbech mých blízkých příbuzných.

Možná vám můj dotaz bude připadat nechutný, ale prosím o popis postupu sebeukřižování.

Nejsem lékař ani policajt, jen rád čtu detektivky. Že se někdo sám oběsil, zastřelil, upálil, podřezal, otrávil, to jsem v detektivce četl mnohokrát a tak nějak si to dovedu představit, možná nesprávně. Ale sebeukřižování, to je pro mě něco zcela nového, tak prosím o pochopení, že mě to zajímá.

5 1
možnosti
Foto

Zlehčování, nebo znevažování činu Jana Palacha není plodem malosti a zbabělosti, ale jde čistě o názor. Nikdo vám neber váš názor na Palachův čin a vy nemáte ani to nejmenší právo upírat, či zesměšňovat názor jiných lidí, který může být opačný od toho vašeho. Drtivá většina lidí se shodne v tom, že Palachův čin není pro ně osobně tak zcela pochopitelný, protože oni sami by nikdy nemohli podniknout nic tak strašného a bolestivého se svým tělem. Pud sebezáchovy se tomu říká. Pokud se tedy řada lidí shodne na tom, že Palachův čin byl zcela jiný, než jak by se chovala většina lidí, pak tady máme jasný případ pro psychologa, nebo psychiatra. někteří lidé, včetně vás, však takto vidět chování naprosto jiné, než je "normou" a promiňte, ale sebeupálení je mimo jakoukoliv myslitelnou normu, přesto místo toho, aby sobě i navenek uznali, že takový čin nemůže spáchat člověk, který to má v hlavě v pořádku, tak jeho čin velebíte. Jde o jakousi formu duševní sebeobrany, snad nechcete vidět pravdu, spíše byste rádi na Palachův čin naroubovali vlastní pocity z té doby. Ať je to jak chce, demonstrativní sebeupálení není normální. Když to udělá někdo z jiných důvodů, než z jakých to udělal Palach, psychiatři se shodnou, že muselo jít o duševně vyšinutého a citově nevyrovnaného člověka.

4 14
možnosti
LB

Thich Quang Duc, vietnamský mnich, který se upálil v roce 1963 v Saigonu na protest proti perzekuci buddhistů (jehož příběh a fotografie obletěla tehdy celý svět) to podle vás, pane Kroupo, také neměl hlavě v pořádku? A další mniši, kteří jej později následovali, na tom byli stejně?

To, co jste o Janu Palachovi napsal, si tehdy ani dnes nedovolili vyslovit ani ti nejkovanější a nejzběsilejší komunisté.

Zkuste si na Aktuálně.cz přečíst blog komunistického poslance Jiřího Dolejše.

15 0
možnosti
LB

Je zvláštní, kolik lidí popudilo, když si část společnosti loni připomenula 50. výročí 21. srpna 1968 a kolika lidem vadí připomínka 50. výročí Palachova sebeupálení.

Nevšimla jsem si, že by titíž lidé reagovali na vzpomínkové akty u hrobu Klementa Gottwalda, které pravidelně organizuje Marta Semelová a její komunistická parta.

16 0
možnosti
Foto

Leo, oni nejspíše vzpomínali na Gottwalda zbaběle doma ;-)

0 0
možnosti

"Ohýbáme záda a jde nám pouze o ješitnost, jak budeme přijímáni velkými mocnostmi, o jejichž přízeň a trh usilujeme za každou cenu."

Zlatá slova, tesat do kamene. Kdybych nevěděl kdo je autorem, tak bych se mohl domnívat, že se jedná o jednoho z předních propagátorů czexitu.

2 1
možnosti
JN

To já si z dětství a mládí vzpomínám na prezidenta, který byl proslulý tím, že se dokázal mocným hezky klanět a ti ho měli rádi. Svou funkci zastával téměř tři volební období. Jistě pamatujete na tu anekdotu o feferonce.

A hned po něm násldoval jiný prezident, ten byl ve funkci téměř stejně dlouho a stejně hezky se klaněl jiné velmoci. Taky ho měli rádi.

Ale kterého z nich měla na mysli paní Jandová, to netuším.

0 1
možnosti

Vážím si lidí, kteří jsou ochotni se osobně angažovat když vidí, jak zlo postupuje a skoro nikdo proti tomu nic nedělá. Ale to neznamená, že musím souhlasit se způsobem, který si zvolili. Sice ani při zpětném pohledu není snadné říci, co lepšího se tehdy mohlo dělat, nicméně nepovažuji za následováníhodnou ani cestu Mašínů, ani cestu Palacha, ani Breivika.

6 1
možnosti
MD

Nechme Palachovi co jeho jest a prijmeme jeho cin jako projev jeho osobitosti. Jen z nej proboha nedelejme pojizdnou vystavu 'ztroskotani Titaniku'. S predprodejem vstupenek na internetu, kde i pan knize si jich par zakoupil.

3 2
možnosti
Foto

Máloco je tak nesnadné jako sebereflexe. Karma.

10 0
možnosti
Foto

Děkuji velmi, pane Kalabisi :-)V

0 0
možnosti
MD

Pan knize se rad a halasne hlasi k cinum, ktere za nej udelaji druzi. Vic neni k jeho osobe co dodavat. Slusni mlci.

2 4
možnosti
VS

Pan kníže, ač emigrant, dělal pro Československo co bylo v jeho silách. O vás nic takového nevímRv

8 1
možnosti
MV

Marie, citim to stejne

7 0
možnosti
Foto

Děkuji moc a těší mě to, Marku:-)

0 0
možnosti
RP

Vy jste posedlá nenávisti k Babišovi a Zemanovi, což Vás vede ke škatulkování názorů našich občanů. Upálení Jana Palacha berou lidé jako hrdinství, někomu se zdá zbytečný ( myslím, že tento názor mají ženy - matky )....ale v podstatě s každým otřásl a to v té době mělo velký význam.

11 2
možnosti
Foto

K Zemanovi a Babišovi nenávist necítím. Prostě je nemám ráda, protože je považuji za nedobré lidi. Ještě nikdo, včetně vás, mi neposkytl důkaz, že se mýlím.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik