Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Prave ted Rychetsky na CT 24 o problemu.

3 1
možnosti
RC

a rika ze je mozne, ze Hrad jednal mozna v dobre vire v naivite, jak justice funguje... Takove vysvetleni mi prijde naprosto absurdni.

4 1
možnosti
Foto

Výborně napsáno, paní Jandová. Máte karmu. R^

8 1
možnosti
Foto

Děkuji, víte, že od vás si toho považuji :-)

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, pane Rečku :-)

0 0
možnosti
MV

Karma, Marie. Vše co bych k tomu napsal už je zde v diskuzi. Klidnej víkend preju

9 1
možnosti
Foto

Děkuji moc, Marku, hezký víkend :-)

0 0
možnosti
MS

R^R^ Souhlas

Pana Baxu jsem viděl v TV několikrát v různých pořadech a vždy mluvil velmi rozumně, slušně a objektivně. To, že je hodnocen jako jeden z nejčestnějších představitelů české justice, mě vůbec nepřekvapuje. Je signifikantní, že právě takový člověk nemůže vyhovovat současnému hradnímu pánu a jeho povedené partičce. Co všechno si ještě dovolí, než lidem definitivně dojde trpělivost? A co všechno mu ještě sežerou jeho věrné ovečky, než jim konečně dojde, komu vlastně dali svůj hlas? A jak dlouho budou ještě socani dělat mrtvého brouka? Od hnutí ANO nelze nic čekat, ti udělají všechno, co chce jejich šéf, a ten se spojí třeba i s čertem, jen aby se udržel u moci.

27 1
možnosti
Foto

Absolutně přesně napsáno, děkuji za příspěvek.V

5 1
možnosti

P89e12t85r 97Č46e63j20k19a

25. 1. 2019 16:48

Souhlasím s tím, že směrem vůči soudcům by měli být politici zatraceně ostražití v tom, co s nimi řeší a jakým způsobem (nějaké výměny "rozhodnutí za funkci" jsou korupce jak vyšitá), ale dovolím si říct, že ta chyba je systémová a nesouvisí zdaleka jenom s prezidentem Zemanem - problém spočívá v tom, když se POLITICKÉ otázky, které mají být vyřešeny a rozhodnuty parlamentem na základě nespokojenosti přehlasovaných zákonodárců dostávají až k moci soudní. To ze samotné podstaty a principů politizuje soudní moc. Občas se říká, že se z ústavního soudu stává třetí komora parlamentu a to je zásadně špatně, protože pak i ten prezident, který je jmenuje, má tendenci jmenovat soudce takové, aby odpovídali jeho politickému smýšlení - a ano, někdy ho z rozhodování o politických otázkách můžete vysledovat na základě argumentace soudu (= soudce). Tímto způsobem se částečně bohužel legitimizuje i exces Zemana - a nejvíc viditelné je to v tom sporu o profesory, kde dokonce s prezidentem republiky věcně souhlasím - pokud má prezident profesory jmenovat, nechť se vší váhou nejvyššího ústavního činitele - tedy ať má možnost rozhodovat, jinak nejvyššího ústavního činitele ponižujete na univerzitní sekretářku, která dá podpis na každý dekret, který mu univerzita předloží a ani nemá možnost se proti tomu vzepřít. Já se vůbec nedivím, že se prezidentovi tenhle postup nelíbí. Právně je tohle kompetenční spor, ale opět má politický rozměr - a ten politický rozměr je v tom, jaká je / má být role prezidenta republiky. Pokud chtějí univerzity autonomii - nechť jí mají a do jmenování profesorů netahají prezidenta. Pokud chtějí prezidenta u jmenování profesorů - musí počítat s tím, že jim prezident nějakého "kandidáta" na profesora hodí na hlavu.

9 1
možnosti
ZD

Přesné... zkuste to vysvětlit autorce jak někdy i logicky funguje politika. Nejspíš narazíte?

5 2
možnosti
PK

Myslím si a věřím, že to vidí stále větší část společnosti. Rozdíl Zeman vs. Baxa. Bez ohledu na rétorická cvičení mluvčího hradu.

6 0
možnosti
RC

Obavam se, ze spousta lidi bude branit Zemana, i kdyby jim prave zapalil dum...

3 0
možnosti
Foto

H41a74n17a 23V63l13k18o87v62á

25. 1. 2019 16:13

Moc k Vám do diskusí nechodím, ale občas čtu.

Dnes nemám co dodat a myslím že víte jak to myslím.R^

3 0
možnosti
DR

Ano. Je a i do budoucna to vždycky bude tvrzení proti tvrzení, čili zbytečné řeči o ničem.

5 2
možnosti
Foto

Každý ohýnek potřebuje syrčičku, aby chytl a rozhořel se. A není od věci vnímat širší souvislosti, vč. těch kdo škrtl, proč, a kdo až usilovně klestí přikládá, aby hned neuhasl;-D

1 1
možnosti
Foto

Říká Vám něco test integrity. Zeman soudce jmenuje, a tedy nutně musí jejich integritu prověřovat. Tak jak to Baxa podal, tak to vypadá, že ho Zeman zkoušel.

3 6
možnosti
LB

Pane Řezníku, tohle neokecáte!

12 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik