Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Dodatečné zdanění církevních restitucí je zoufalý právní paskvil. Na druhou stranu, soudci, kteří rozhodli, že povozovatel restaurace smí na vchod umístit ceduli "Židům vstup zakázán!" jako projev svého politického přesvědčení, má nulový kredit dávat komukoli "za uši".

4 0
možnosti
KT

Karma, po přečtení článku a diskuse není co dodat.

6 2
možnosti
Foto

Moc děkuji, Kláro, upřímně řečeno, čekala jsem tu diskusi horší :-)

1 1
možnosti
LK

L65u44d82ě81k 19K25r27á27l

16. 10. 2019 21:34

demokracie je krásná nádherná věc. každý má právo říct (nejlépe slušnou formou) svůj názor. řekla jste ho Vy a asi 170 dalších lidí v příspěvcích. zločinní komunisté (bez výhrad souhlasím) sebrali majetek církvím. 41 let škodili rudí, celá dlouhá staletí ti černí. dělali naprosto totožná zvěrstva. a výsledek je ten, že spravedlnost, ta opravdová, rozhodla, po právní stránce asi správně, vrah a zloděj okradl vraha a zloděje a já jako jeden z plátců daní to musím zaplatit ze "svého" tedy státního. jeden zloděj si mne ruce ruce a druhý, který měl být dávno zproštěn legality se durdí a zpochybňuje US. měli byste se stydět všichni, kdo to neříká. to je můj názor

2 4
možnosti
Foto

Váš postoj nemá východisko. Vy se svým pohledem vždy budete podporovat "vraha a zloděje":-)

3 7
možnosti
Foto

R^R^R^ Výborně napsáno, velká karma! Jedou v tom všichni čtyři. Vypečená koalice! Naštěstí zasáhl Ústavní soud.

Nicméně Babiš se už nechal slyšet,, že se mu finanční náhrady církvím nelíbí a vypadá to, že se znovu pokusí o jejich snížení. Jde o pokračující populistické brnkání na strunu lidové závistivosti.

8 7
možnosti
Foto

Moc děkuji, pane Trizuljaku, opravdu si vaší pochvaly velmi vážím. Jinak Babišovi nejde o nic jiného, než o získání nových hlasů. Ale je v zajímavé situaci, spoustě stran voliči ubývají ale jemu nepřibývají;-(;-D

3 3
možnosti
PK

Nejhorší na tom je, že to udělali záměrně. Už při návrhu a schvalování tohoto "zákona" jim bylo jasné, že přes Ústavní soud to nikdy neprojde. Přesto do toho záměrně šli s tím, že teď budou po opozici a Ústavním soudu plivat, budou hrát na závistivou strunu svých voličů.

10 0
možnosti
Foto

Přesně, a takový Tomio Okamura, pokud nechce vypadat jako ještě větší populista a lhář, by měl sáhnout do peněženky a zaplatit část z toho, kolik celá ta fraška stála, když tolik volá po hmotné odpovědnosti politiků.:-)

6 3
možnosti
Foto

Děkuji, pane Turnere, od vás si uznání velmi vážím.:-)

1 1
možnosti

Nenávist není dobrá lidská vlastnost....

10 2
možnosti
Foto

Souhlasím, a proto by Zeman neměl být prezidentem

12 3
možnosti
Foto

Smutné je, kolik poslanců nectí základní právo - ochranu soukromého vlastnictví. Vlastník je jednou vlastník, a pokud mu někdo majetek "odebere", jedná proti tomuto základnímu právu a nejen že musí být donucen majetek vrátit, ale navíc má být za nezákonný čin potrestán (používání cizí věci). Pokud navíc majetek poškodil, musí uhradit případné opravy.

Co se týče původu majetku, tak v případě jeho nejasnosti lze vyjít z tzv. držby. Pokud někdo obhospodařuje (tzn. používá a zvelebuje) majetek, jehož původní vlastník neexistuje, není znám a pod., může po určité době uplatnit na daný majetek vlastnické právo, pokud v té lhůtě neuplatní právo někdo jiný, který může prokázat zákonný nárok (např. zapomenutý dědic). Viz níže příspěvek pan Baráka.

Karma! R^

11 1
možnosti
Foto

Bohužel mnoho poslanců nectí žádné právo, krom toho svého. A bohužel myslím, že ani z toho rozhodnutí ÚS si nebudou vůbec nic dělat. Ale samozřejmě souhlas a dík za příspěvek. :-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik