Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J17a78n 54Z17i79e94g92l69e25r

16. 10. 2019 11:48

Zasloužená karma R^:-)

15 1
možnosti
Foto

Děkuji moc, Jane, a také za další příspěvky v diskusi.:-)

1 0
možnosti
Foto

P30a32v22e79l 47V58á57v73r58a

16. 10. 2019 11:43

napsala jste mi to z duše:-) děkuji

9 0
možnosti
Foto

To jsem ráda, díky moc :-)

0 0
možnosti
MV

Dobrá zpráva. A věřím, že podobných bude čím dál více.

18 0
možnosti
Foto

Marku, já jsem dost velký optimista, ale v tomto případě spíš doufám, než věřím. Díky moc za návštěvu a přeji krásný zbytek dne. :-)

1 0
možnosti
ČT

Komunisté ukradli majetek církvím. Teď ještě vysvětlete jak se ty církve dostaly k majetku.

9 19
možnosti
MK

Pokud máte důkazy, že církve nabyly majetek nezákonným způsobem, podejte trestní oznámení. V opačném případě zanechte planého blábolení.

15 4
možnosti

Nejhorší na celé věci je, že ti, kteří ten zákon předložili a schválili, moc nepočítali s tím, že projde Ústavním soudem. Nebo-li, vědomě schválili protiústavní zákon. Zákonodárci ... :-P

20 0
možnosti

ALE TO JE VÁŽNÁ VĚC! Parlament nesmí tvořit protiústavní zákony! To je pohrdání právním státem, pohrdání naší svobodou a demokracií! !!

6 3
možnosti
ZD

Rád bych Vás ve Vašem potěšení a nadšeném tleskáním potěšil, ale bohužel. Plácáte ručkama a možná i poskočíte. Je to ale jako v tom vtipu o procítěném pláči, jen na jiném hrobě. Melete dohromady výrazy, které se sice týkají jedné akce ale mají jiný význam než jim přikládáte. Ale klidně plácejte dál.

8 16
možnosti

Zatímco vy se místo argumentace omezujete jen na osobní výpady.Rv

12 2
možnosti

R^

Komunisti se tak postavili proti demokratickým principům. To nás nepřekvapuje! Ale to, že se s nimi proti demokracii postavili též babišovci, okamurovci a někteří sociální demokrati, TO BYCHOM SI MĚLI PAMATOVAT ALESPOŇ DO PŘÍŠTÍCH VOLEB!

!!

15 6
možnosti
ZD

A volit Marťany? Nebo vychází nějaká nová "Šimkova globálně národní strana nekonečné spravedlnosti" ?

3 6
možnosti

I ti, kteří ten paskvil v PS prohlasovali, musí být rádi, že to ÚS smetl ze stolu.

V opačném případě by vznikl precedes, v jehož důsledku by se museli, pokud by je někdo okradl, o případně těžce vrácený majetek podělit se státem.

8 0
možnosti

"Zdanění" restitucí bylo komunistickým vybočením z demokratických principů. Ústavní soud nás navrátil do demokracie. Ale důležité je uvědomit si, že se ke komunistům proti demokracii přidali babišovci, okamurovci a sociální demokrati! !!

3 3
možnosti
EH

Začetla jsem se po letech do románu Jméno růže, který pojednává hlavně o církvi 14. století. Členové církve se navzájem upalují i třeba proto, když někdo hlásá, že by měli žít v chudobě. No však máme i svého Jana Husa, kdyby se někdo oháněl fikcí.

Této církvi komunisté sebrali majetek, takže to beru tak, že zloděj okradl zloděje. Největší majetek získali od popravených heretiků a kacířů.

A pak je tu druhý pohled: Já platím daně ze všeho (práce, produktů, nemovitostí), aby restituenti dostali svoje a nemuseli státu vrátit vůbec nic. Moje rodina přišla o domek jenom proto, že se na bývalém německém území hlásili k Němcům. Babička ho z mizerného platu splácela nazpět celý život. Na odškodné neměla právo protože jsou to Benešovy dekrety. Jak moc do minulosti je tedy třeba jít, abychom odškodnili všechny vraždy a zlodějiny?

3 3
možnosti
ZD

Narážíte na častou výtku nerovnosti před zákonem. Zatímco ve Vámi jmenovaném případě se jednalo o domek s celkem dobře stanovitelnou cenu - v případě finančních restitucí církvím se jedná navíc o divně stanovenou částku prohlasovanou ještě divnějším způsobem. Odškodné zpětně a přístup k ostatním poškozeným bylo, je a bude vždy problém protože náklady nese nová generace a rozhodují o ní jiní lidé.

6 4
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik