Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

D42a66v21i15d 93H49o88r16á74k

8. 10. 2020 12:08

Tentokrát s Vámi spisovatelko a diskutérko Jandová souhlasím.

A jen bych doplnil a optal se, zda jste si všimla, že už Vás uctivě neoslovuji "stařenko"? Prostě už Vás tak ani oslovovat nebudu, protože si to nezasloužíte.

...a Vy jistě sama víte proč! A tak Vám nebudu před ostatními škodit a hanit Vás.

Ale zpět k tématu Kalouska.

Mám z něho radost, protože i on má opět pravdu, a je jedním z těch kteří jsou zásadně proti tomu, aby se v této krizové a těžké době rozdávaly Vám gerontům (k nimž patříte i Vy) nějaké předvánoční "Jidášské" pětitisícové dárky. A tak daňové zázemí, které i já, jako odpovědný člověk, vytvářím svou usilovnou prací a řádným placením daní bude užitečněji využito.

...třeba na to, aby se poslanci Kalouskovi a jemu podobným, zodpovědným ústavním činitelům odpovídajícím způsobem zvýšily jejich platy a náhrady, tak jak si přejí a zaslouží si za svůj odpovědný přístup i k otázce nezaslouženého penzistického zvýhodnění, které by mohlo udělat značnou díru takto zatíženého státního rozpočtu

2 0
možnosti
PB

P20e29t64r 98B34u13r40i30a38n

8. 10. 2020 11:42

Souhlas, karma.

2 1
možnosti
Foto

Ať je Kalousek jaký chce, umí počítat a tudíž si umí spočítat, že s podlézavou, prounijní a proimigrantskou politikou se TOP09 do sněmovny už nedostane. Nezbývá, než se přilípnout na někoho, komu voliči ještě alespoň trochu věří a doufat, že TOP nebude působit jako šutr na krku, který ze sněmovny vytáhne ještě svého hostitele.

11 0
možnosti
Foto

Opravdu máte pocit, že právě o tomto je můj článek? Pokud ano, ráda bych viděla do vaší hlavy.:-)

0 1
možnosti
Foto

Z mého pohledu mají smysl spíše koalice po-volební. Stejně to u nás je tak, že ať vyhraje ve volbách kdokoliv, záleží na tom, kdo se proti vítězi PO volbách s kým spřáhne, aby vítěze vyhodil ze sedla. Navíc předvolební koalice mají tu nevýhodu, že se často stane, že některá ze součástí koalice, některá ze stran, nebude tomu kterému voliči "vonět". Například někdo, kdo by sice chtěl volit ODS, nebude chtít volit koalici s ODS s dalšími, když v n ti další budou také - příklad - Piráti, nebo TOPka, nebo ten či onen. V případě povolebních koalic ale toto nebezpeční nehrozí, protože už je odvoleno a už jde jen o to, jak si kdo s kým padne kolem krku. Ve volbách je jedinou neznámou hlas voliče, po volbách už nemá volič šanci nic změnit, a strany si tak defacto mohou dělat co chtějí - což je jistě pro ně výhodou. Takže za mě - pan Kalousek pravdu nemá, aniž bych se ho chtěl dotknout...

5 0
možnosti
Foto

Máte svým způsobem pravdu. Ale mně jde o to, že subjekt, v tomto případě koalice, který získá dejme tomu 24%, má mnohem větší váhu, než tři strany, které získají každá po osmi procentech.

0 1
možnosti
JK

Souhlasím, je to přesně ten scénář, který požadovali i statisíce lidí na Letné.

Musí být koalice dvě, středolevá a středopravá. Prostě alternativa pro levičáky a zvlášť pro pravičáky, jednomu uskupení to tyhle dva tábory voličů nehodí. V tomto státě přetrvává stále většina voličů spíše vlevo, spoléhají na sociální stát a hlavně odpovědně chodí k volbám. Tvrdé levičáky, socialisty, komunisty i tvrdší marxisty a leninovce vysává jednoznačně ANO, paradoxně s miliardářem, kapitalistou v čele, ve kterém oni vidí spíše vůdce (hodně slabý odvar z Putina) než kapitalistu. Extrémní pravici, ale i levici luxuje SPD, pokus Trikolóry o tyto voliče vyzněl trapně od jakoby lidumilného učitele. Extrémisti tu budou vždy a pokud bude existovat pouze jedna parlamentní alternativa, má SPD sněmovnu jistou.

Pravice má u nás voličů málo, stále je zde silná populace indoktrinovaná ještě minulým režimem co očekává, že se někdo o vše postará, a také část jejich potomků (zejména s nižším vzděláním) nakažených rodiči. Pravici hodně ublížila éra lobbistů, více jak levici, i když intenzita zákulisních vztahů a toků peněz byla u všech stran obdobná. Dnes je pravice očištěná od lobbistů s výhodami (něco za něco) a snaží se spolupracovat jen s profesními lobbisty, bez nich se zákon erudovaně napsat nedá, nesmí se ale porušit zásada "neposkytnout neoprávněnou výhodu". Podnikatelé, manažeři, umělci, řemeslníci, OSVČ, světoběžníci a také zaměstnanci menších prosperujících firem a ostatní lidé věřící sobě a kteří nepotřebují státní nařízení restrikce a ani různé dávky ke svému životu (většinou s vyšším vzděláním), to je elektorát pravice, kde zbyla jen TOPka, mediální otloukánek s cejchem "za všechno může Kalousek" a středopravá ODS, očištěná od lobistů. Proces očištění bohužel vyprodukoval málo výrazného předsedu, což je daň za jeho důvěryhodnost.

Jednoduchá volba mezi levicovým a pravicovým pojetím politiky je správná cesta. A jak říkáte, chce to důkladnou přípravu a mít odpovědi na všechny otázky.

4 0
možnosti
AN

A68l49e22š 45N47o79v51á38k

8. 10. 2020 10:37

když ještě byla ODS pravicová, dokázala oslovit 30% voličů, jako dnes Babiš...:-)

2 0
možnosti
JS

Pane bože dopusť spojení ODS+KDU+TOP09. Amen

2 1
možnosti
Foto

no...a dost možná je za tímhle konečně rozhýbáním ten mlaďas, co dokázal zasrdíčkovat celou zemi. Třeba... nevím:)dobré, MarieR^

3 1
možnosti
Foto

Smím se zeptat, kdo dokázal zasrdíčkovat celou zemi? Napadlo mě, že myslíte Václava, ale ten už nebyl mladý...

4 0
možnosti
SB

Nemělo by být zase tak neřešitelné vypracovat klíč, podle něhož se budou rozdělovat funkce v případě volebního úspěchu a sestavování vlády.

Zdroj: https://mariejandova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=758582

.............................

To samozřejmě neřešitelné není.

Důkaz toho, že se takové věci dají krásně sepsat předem, je například Čtyřkoalice, která byla také moc krásně smluvně uzavřena v dobách Opoziční smlouvy a na všechny tyhle věci pamatovala.

A rozpadla se kvůli vnitřním rozbrojům ihned poté, co předvolební průzkumy jim přisuzovaly vítězství. V tu chvíli si partneři začali vykusovat blechy a bylo po souladu!

Ono je docela snadné dohodnout se na rozdělení něčeho, co zatím je v nedohlednu, ale je těžší to dodržet, když už se to rýsuje.

Vy si, paní Jandová, neustále myslíte, že politikové ODS? KDU-ČSL, TOP09 a podobně zaměřených stran, myslí jen a jen na blaho této země.

Ve skutečnosti jsou to stejní kariéristé jako politikové kolem Babiše.

Ale že sepsání takové smlouvy neřešitelné není, to máte pravdu. Sepsání skutečně snadné je. Sepsat se dá v podstatě cokoli. S dodržením to bude už obtížnější.

14 0
možnosti
AN

A38l14e87š 35N65o20v84á23k

8. 10. 2020 8:27

politologům unikl zásadní pozitivní aspekt Babišovy vlády:

tím, že "přizval" komunisty k podpoře své vlády, podařilo se mu KSČM vygumovat z krajských voleb. Kéž by to platilo i pro volby sněmovní...

Vedlejším efektem je sice dramatické posílení Pirátů na levici, ale dlouholetý sen všech bojovníků proti KSČM se začíná plnit.

...

persona non grata ve sněmovně je teď ještě Okamura, možná i s ním by Babiš mohl vymyslet nějaký manévr...:-)

1 0
možnosti
Foto

Politologům neuniklo nic. Jen neinteligentnímu Babišovi nedošlo, co se stane, když podřízne slepici, která mu snáší zlatá vejce.:-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik