Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná jsem naivní, ale já bych si takového ocenění na mou duši hodně vážila. Tedy samozřejmě pokud bych v životě dokázala něco, čím bych si ho zasloužila. Žádný prezident ho nedává jen sám za sebe. A nedává ho ani výhradně osobám sobě milým. A výjimky z pravidla mě přimějí tak maximálně k pousmání. Beru to vždy jako krásné ocenění třeba celoživotní práce, výjimečného činu, užitku a radosti pro ostatní... A to ocenění má platnost i v letech, kdy ten který představitel státu odejde a nastoupí jiný. Když vidím dojetí v očích těch, kteří ocenění přebírají, cítím vždy pohnutí s nimi. Já bych se spíš ohlížela, kdo další obdrží vyznamenání se mnou. Po bok jakých lidí se mohu postavit. Vzpomenu-li třeba na loňský ceremoniál, cítila bych určitě hrdost, že jsem na stejném pódiu s operní pěvkyní Evou Urbanovou, se spisovatelem Vlastimilem Vondruškou, se zřizovatelem hospicové péče Miroslavem Wajsarem, s rychlobruslařkou Martinou Sáblíkovou, se specialistou na plicní choroby Borisem Šťastným, automobilovým závodníkem Karlem Lopraisem, s pěvcem Štefanem Margitou či s neuroložkou Soňou Nevšímalovou... Všichni prezidenti jsou jen prostředníci, střídají se, ale ocenění, kterého se dočkám jedinkrát za život, to s nimi nemá z morálního hlediska nic společného. Stokrát důležitější je čin, za nějž ho dostávám a lidi, kterým pomohl či prospěl.

2 0
možnosti
ZH

Nezbývá, než se upínat k budoucnosti. eMZák už nemůže kandidovat. Kdokoli jiný bude snad lékem a obratem k důstojnosti. R^!!

5 1
možnosti
Foto

I VK se naučil zpívat a tancovat. Politika je také divadlo a umění na sebe strhnout pozornost. Chovat se skromně a důstojně si mohl dovolit pouze Stalin.

1 1
možnosti
MK

RvRvRv Ta fotka Zemana o Vás říká vše, horší už nešlo vybrat: nenávist zarytá hluboko pod kůží!

Nečetl jsem, není potřeba, neboť modla je modla.

Tedy k ní: chlast, cigára, naivita a humanitární bombardování!

Abych nekřivdil; projev v USA nás opravdu zviditelnil, ale to, co bylo v projevu naivně požadováno - nic z toho se neuskutečnilo. Výsledek? Zrušený zbrojní průmysl!!!

7 8
možnosti
Foto

Mohu vás ujistit, že horší fotku vybrat šlo.:-/:-)

7 3
možnosti
VV

Cestni lide to odmitaji.

1 0
možnosti
JD

J15i16r15i 92D37v42o85r67a37k

21. 10. 2018 18:09

Aby Vam nepraskla zilka... Nevite o p. Zemanovi vubec nic, tak jsou to od Vas jen blaboly. Je ale svoboda, tak proc nenapsat neco takoveho. Hlavne ze je pro Vas Havel neco jako polobuh... :-/

6 10
možnosti
JN

To zbožnění Havla má i kladné stránky. Podařilo se například kultivovat vyjadřování antizemanovců. Před lety pořád dokola mleli něco o tom, že Zeman je alkoholik a bezohledný kuřák. A stačilo jim opakovaně připomínat, že vedle jimi zbožňovaného Havla se Zeman jeví jako abstinent a nekuřák a oni, aby jim to nebylo stále připomínáno, raději s touto formou útoků na Zemana téměř přestali.

9 4
možnosti
JH

J60i65ř78í 93H11o82r52á21k

21. 10. 2018 18:02

Dělali to všichni prezidenti i Havel dával vyznamenání kamarádům a milosti podvodnicím a vrahům.

8 2
možnosti
MV

asi to schytate, ale za pravdu schytat je dobry!

10 1
možnosti
Foto

Pane Valíčku,

jste si jistý, že rozeznáte pravdu od lži?

2 6
možnosti
TB

Někam mezi Gottwalda a Husáka? Prosím? Kolik lidí nechal už popravit?

4 0
možnosti
Foto

Kolik?Stejně jako Husák....

0 2
možnosti
OZ

Jak je tady báječně, bez Jyřika Hermánků:-)

9 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 2
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik