Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Tento prispevek neni k tomuto clanku, ale nejsem kompjutrovy talent, takze nevim jak jinak to udelat. Napsala jste na muj clanek, ze jsem porusil kodex - naprosto spravne, mate pravdu. Clanek vyhodili, aniz by me dali vedet, a to ne poprve. Z mych poslednich 4 clanku vyhodili 3. Tentokrat poprve spravne. S temi ostatnim nesouhlasim, ale co nadelam? Aniz bych jmenoval, pry jsem urazil pana Ovcacka. Nemyslim. Jinak si myslim, ze tento posledni vyhazov se dal jednoduse spravit, velka pismena v nadpisu sice jsou prohresek, ale ne zas tak velike. Z vasi strany me zarazilo, ze diskusni prispevek neadresujete mne, jak to byva, ale pisete, to mu lze vytknout. Jinak, jak rikam, pravdu mate.

0 0
možnosti
MS

Nechápu tu averzi vůči autorce článku. Zřejmě se ozvali pejskaři, jinak to nevidím.:-P Jestli nějaký ignorant nechá křížence argentinské dogy(!) a stafordšírského teriéra bez dozoru s malými dětmi, zaslouží mnohem tvrdší trest, než jaký obdržel.

1 0
možnosti
VH

Znova - a ještě desetkrát: je to trest odpovídající sazbě za usmrcení z nedbalosti, dané trestním zákoníkem.

Až se Vám podaří při 30km rychlosti srazit dítě, které Vám ze dvou metrů vběhlo pod auto (na dvou metrech nestihnete nic) a Vy ho nešťastně srazíte hlavou na obrubník, což nepřežije, bude Vaše sazba podle stejného zákona, stejného paragrafu a odstavce. Myslíte, že si zasloužíte mnohem tvrdší trest?

2 0
možnosti
VB

Podmínka na 2 roky za tohle je opravdu málo. Kdo chce, může oslovit ministra spravedlnosti, aby podal stížnost pro porušení zákona, protože státní zástupce se vzdal práva odvolání.

Dále případ ukázal, že psa může vlastnit kdokoliv a v ve společnosti v jakémkoliv množství.

Čerpám jenom od paní co žije v Německu:

Německá varianta: v našem městě potřebuju na jakéhokoliv psa vyššího 50 cm v kohoutku výpis z trestního rejstříku. Povinný čip a registraci v databázi. 80 euro daně ročně. Druhý pes 500 euro daně ročně.

Psi určitých plemen - výpis z rejstříku plus test na agresivitu. Daně 800 (?už si nepamatuju přesnou sumu) za prvního takového psa, za druhého tuším 1500 euro. Všude všichni psi definitivně s vodítkem. Do autobusu a vlaku jen s náhubkem a vodítkem.

Neustále chodí dva lidi a kontrolují kde co štěká a jestli to má známku.

prostě je potřeba snížit počet psů ve státě. Zdaněním, překážkami, tresty.

4 3
možnosti
ZB
LH

Takovou snůšku blábolů jsem opravdu dlouho nečetl a doufám, že číst nebudu. Vražda...pes...hahaha. Vražda je úmysl zabíjet, čili poslat psa na někoho. Ne když pes zakousne dítě. Je to tragédie, ale proč někoho trestat dvakrát. Jednou má trest - mrtvé dítě, podruhé trest vláčení po soudech a psa na odstřel.

No prostě jste opět projevila svůj intelekt

3 0
možnosti
MS

Vy jste zase prokázal svůj brilantní intelekt, když jste nepochopil nadsázku v titulku. Z článku nic takového nevyplývá.:-PRv

0 0
možnosti
ZB

Pisatelka článku opět nezklamala. Plete páté přes deváté.Ano, majitel psa nechal dogu bez dohledu s dětmi. Ty začaly psa trýznit a ten si pomohl tím, že se bránil, usmrtil dítě. Je to hrozná tragedie. Na vině je majitel psa a také rodiče dítěte. Jak je možné, že nechají své dítě bez dozoru? Takže když trestat, pak jak majitele psa, tak rodiče a nebo vychovatele dítěte. Autorka článku nezklamala ani se svou velkou láskou k Havlovi, musela tam dát jeho názor na demokracii. Není neznámá věc, že Havlovi demokracie vyhovovala jen v případě, že všichni měli jeho názor, pokud ale ne, pak by demokracii klidně opustil. Za sebe musím říci, demokracie není na první pohled nejlepší systém řešení problémů lidstva, ale není znám žádná lepší varianta. Takže buďme za demokracii rádi! Važme si ji! Bojujme za ni! Autorce článku antikarma!

2 0
možnosti
Foto

Jediný, kdo do toho zamotal Václava Havla, jste vy:-/

1 2
možnosti
Foto

Dle autorky by bylo nejlepší, aby dítě se psem nepřišlo vůbec do styku. Ale nebezpečná jsou i ostatní zvířata. A nejenom zvířata, ale i věci. Prakticky každá věc představuje pro malé dítě potenciální nebezpečí. Takže co? Zavřeme dítě do prázdné místnosti a budeme ho tam držet pod dohledem až do dospělosti, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu??

4 1
možnosti
Foto

Lžete, v článku nic takového není. Je to stejná hloupost, jako kdybych já o vás napsala, že nemáte rád bezdomovce ze "Sherwoodu", a tak byste je nejraději postřílel.:-/

0 3
možnosti
MK

Mluvit o vraždě je zjevná nadsázka, jednalo se o nedbalostní čin. Vadilo mi ale vyjádření obžalovaného který se cítil zcela nevinen:-P

3 1
možnosti
Foto

Ano, přesně tak. Děkuji za nezaujatý příspěvek. :-)

0 1
možnosti
BD

Vrcholem demokracie je, když právní otázky rezebírá někdo, kdo by s bídou absolvovat Kurz soudkyně Barbary, případně absolvent tzv. Vysoké školy života.

3 0
možnosti
Foto

Jsem ráda, když demokracii ocení divák "Soudkyně Barbary":-)

0 2
možnosti
JH

V televizi zrovna běží Colombo. Vrah tam nechal oběť roztrhat psy :). Bez ohledu na diskutovaný případ i na Colomba, on to možná fakt není špatný způsob jak se zbavit nepohodlného děcka. Úmysl nikdy nikdo neprokáže a někomu to možná za podmínku stojí.

2 0
možnosti
Foto

Také jsem si na to vzpomněla.:-) Děkuji za příspěvek.

0 2
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2882x
Důchodkyně, která má čas napsat občas blog. Nemám vyhraněná témata. Budu psát o tom, co mě právě zaujme. V současnosti mě zajímá především Petr Pavel, Petr Fiala a válečný zločinec Putin.

Seznam rubrik